НАЧАЛО Други

Над $1 милиард изтеглени от KuCoin след новината за разследване на борсата

28.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над $1 милиард изтеглени от KuCoin след новината за разследване на борсата

В рамките на вчерашния ден от популярната борса KuCoin бяха изтеглени около $1 милиард в криптовалути.

Освен това управляваните от нея активи (AUM) отбелязаха спад от 20% на фона на правните предизвикателства от страна на американските власти, според данни на Nansen и Arkham Intelligence.

През този период борсата се сблъска с изходящи потоци на обща стойност над $1 милиард, в съчетание с входящи потоци, възлизащи на едва $144 милиона. Забележително е, че изтеглянията на Биткойн не са включени в данните на Nansen. Нетните изходящи потоци в мрежата на Етериум възлизат на $840 милионаа по данни на аналитичната компания.

Nansen отбеляза това развитие, заявявайки, че то е довело до повече от 15% намаление на притежаваните от борсата активи, както е подробно описано в публикация от сряда.

Данните от блокчейн анализа на Arkham Intelligence разкриха значителен спад в стойността на криптовалутните активи, включително BTC, държани от идентифицирани адреси на KuCoin, като в рамките на един ден те намаляха от $6 милиарда на $4.8 милиарда. Въпреки потенциалните пазарни колебания, намалението отразява преди всичко изтеглянето на активи от инвеститорите в платформата.

Рязкото увеличение на тегленията съвпадна с предприетите от федералните прокурори на САЩ правни действия срещу борсата и двама от нейните основатели за предполагаеми нарушения на законите за борба с прането на пари. Специален агент на отдел “Разследване на националната сигурност” определи борсата като “предполагаема престъпна конспирация на стойност няколко милиарда долара”.

Сред потребителите възникнаха опасения относно забавянето на изтеглянето на средства, което породи въпроси за стабилността на борсата. Данните от блокчейна обаче показват, че изходящите трансакции от KuCoin действително са били обработени, което предполага, че забавянията вероятно са се дължали на натрупване на заявки за изтегляне.

KuCoin успокои потребителите си чрез социалните медии, като потвърди, че борсата работи безпроблемно и че активите на потребителите остават защитени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доларът достигна 5-месечен връх – как се отрази това на другите валути

Индексът на щатския долар (DXY) наскоро достигна петмесечен връх, подкрепен от неочаквано добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, докато ключови валути като японската йена и британския паунд бяха подложени на натиск за понижение.

17.04.2024 9:00 2 мин. четене

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

17.04.2024 8:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

17.04.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.