НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Шорт продавачите залагат $11 милиарда на спад на пазара

27.03.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Шорт продавачите залагат $11 милиарда на спад на пазара

Трейдърите на шорт позиции продължават да залагат значителни суми пари за евентуален спад на акциите, свързани с криптовалути, задвижвани от неотдавнашния скок на цените на Биткойн.

Според неотдавнашен доклад на S3 Partners общият шорт интерес към тези акции е нараснал до близо $11 милиарда през тази година. Над 80% от този къс интерес е насочен към MicroStrategy Inc. и Coinbase Global Inc.

Въпреки че са изправени пред загуби на хартиен носител в размер на близо $6 милиарда поради зашеметяващото покачване на Биткойн с 65% от началото на годината, шорт търговците запазват позициите си.

Игор Душановски, управляващ директор на отдела за прогнозни анализи в S3, отбеляза, че тези търговци или очакват забавяне на ралито на BTC, или използват шорт позициите си за хеджиране на действителните си Биткойн притежания.

През последния месец трейдърите, залагащи срещу акции, свързани с криптовалута, по-специално MicroStrategy, засилиха позициите си дори при покачване на цените на акциите. Шорт интересът към MicroStrategy вече представлява над 20% от общия обем на акциите, което я прави една от най-силно шортваните акции на американския пазар.

Въпреки това продавачите на шорт позиции са изправени пред риска от свиване, ако залозите им се окажат погрешни. Според доклада на S3 акции като MicroStrategy, Coinbase и Cleanspark Inc. са подготвени за свиване поради неотдавнашните си повишения и ограничените налични акции за шорт продажби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.