НАЧАЛО Крипто Крими

Федералните прокурори обвиниха KuCoin в пране на пари

26.03.2024 20:48 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералните прокурори обвиниха KuCoin в пране на пари

Федералните прокурори на САЩ обвиниха KuCoin, известна борса за криптовалути, и двама от нейните основатели в нарушаване на законите за борба с прането на пари.

В обвинителния акт се твърди, че KuCoin, въпреки че е оперирала на територията на САЩ, е подвела поне един инвеститор по отношение на операциите си в САЩ и не се е регистрирала пред американските власти или не е създала ефективна програма за борба с прането на пари.

Според Министерството на правосъдието на САЩ KuCoin и нейните основатели Чун Ган и Ке Танг са управлявали борсата като предприятие за парични преводи, обслужващо над 30 милиона клиенти. Въпреки това те не са въвели цялостна програма за опознаване на клиента (KYC) или за борба с прането на пари (AML) до 2023 г., а дори и тогава KYC мерките не са се прилагали за съществуващите клиенти. Интересното е, че нито Ган, нито Танг са били арестувани след повдигането на обвинението.

Освен това в обвинителния акт се посочва, че KuCoin не е успяла да се регистрира в Мрежата за борба с финансовите престъпления на САЩ като предприятие за парични услуги. Тази липса на регулаторно съответствие е оставила KuCoin уязвима за използване за пране на приходи от незаконни дейности, включително нарушения на санкциите, дарк уеб пазари и различни схеми за измами. Непряко KuCoin е получила криптовалута на стойност над $3.2 милиона от Tornado Cash, крипто миксер, на който са наложени санкции, както е описано подробно в наказателните дела срещу двама от разработчиците на Tornado Cash.

Тези обвинения показват значително нарушение на законите за борба с прането на пари от страна на KuCoin, като подчертават предизвикателствата, породени от незаконните дейности в пространството на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple се съгласиха да платят $10 милиона глоба на SEC

Вместо това Ripple се съгласи да плати максимална санкция от $10 милиона, която е значително по-ниска от гражданската санкция, поискана от SEC.

23.04.2024 21:07 2 мин. четене

Нов крипто проект изчезна с $32 милиона

Вчера се появи информация за ново развитие по отношение на проекта ZKasino (ZKAS) и неговия алткойн.

22.04.2024 9:00 1 мин. четене

Индиец открадна близо $10 милиона в крипто – ето как

Тази седмица индийски гражданин се призна за виновен по обвинения в САЩ за създаването на фалшива версия на уебсайта на Coinbase, която му позволява да открадне данните за вход и да отмъкне над $9.5 милиона в криптовалута от стотици жертви.

21.04.2024 11:00 2 мин. четене

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.