НАЧАЛО Алткойни

Може ли инвестиция в Shiba Inu да ви направи крипто милионер?

11.02.2024 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Може ли инвестиция в Shiba Inu да ви направи крипто милионер?

По време на манията около меме монетите през 2020-21 г. Shiba Inu (SHIB) привлече вниманието на крипто инвеститорите с шанса за потенциалното постигане на статут на милионер.

Несъмнено някои инвеститори наистина постигнаха значително богатство, ангажирайки се с тази меме монета. От 2021 г. насам обаче Shiba Inu отбеляза рязък спад от 90%, а различните опити за повишаване на цената ѝ през последните две години не дадоха желаните резултати.

Въпреки че настоящите перспективи изглеждат мрачни, остават няколко потенциални пътя, по които Shiba Inu може да се превърне в криптовалута, способна да генерира милионери. Важно е да се отбележи, че макар тези пътища да съществуват, вероятността за тяхното осъществяване е несигурна.

Сценарий № 1: Намаляване на предлагането на Shiba Inu монети

Първият сценарий се върти около предлагането на Shiba Inu, което остава извънредно високо – 589 трилиона монети. Биткойн (BTC) например има ограничено предлагане от едва 21 милиона токена. Един от предложените методи за повишаване на цената на Shiba Inu включва намаляване на предлагането на монети до под 1 трилион монети.

Това намаление може да се постигне чрез изгаряне на монети, което включва прехвърляне на токени в неактивни крипто портфейли, което ефективно намалява предлагането на монети в обращение, което теоретично води до повишаване на цената на криптовалутата. За тази цел Shiba Inu инициира няколко мащабни кампании за изгаряне на монети.

Въпреки че някои сценарии предполагат възможността за изгаряне на близо 10 трилиона монети месечно, възникват въпроси относно устойчивостта на такъв темп. Дори в случай на изгаряне на 10 трилиона монети месечно, ще са необходими пет години, за да се намали предлагането под 1 трилион.

Сценарий № 2: Стимулиране на търсенето на токени Shiba Inu

Вторият сценарий включва стимулиране на търсенето на токени Shiba Inu чрез повишаване на общата функционалност на блокчейна Shiba Inu. Логиката тук е, че повишената полезност на блокчейна ще съответства на повишено търсене на токени Shiba Inu. Стартирането на Shibarium през август 2023 г. беше важен компонент на тази стратегия. Shibarium, решение за мащабиране, има за цел да подобри скоростта, ефективността и пропускателната способност на блокчейна на Shiba Inu.

Въпреки това степента, в която Shibarium ще генерира ново търсене на токени Shiba Inu, остава несигурна. Макар че се очакваше стартирането на решението за мащабиране да постави началото на нова ера на блокчейн игрите, децентрализираните финанси (DeFi) и Web3 приложенията, действителното му въздействие върху търсенето на Shiba Inu все още не е определено.

Сценарий № 3: Shiba Inu като предпочитана валута за изкуствен интелект

Третият и най-невероятен сценарий включва появата на Shiba Inu като предпочитана AI валута. След появата на ChatGPT възникнаха дискусии относно потенциалното сближаване на AI и криптовалутите. В един от предвидените сценарии автономните AI агенти ще използват криптовалута, за да плащат за данни и изчислителни ресурси. Тези AI агенти биха могли да бъдат оприличени на ботове, на които са поверени реални средства за автономно изпълнение на задачи.

Заключение

Разбира се, визията да станеш милионер от Shiba Inu е примамлива. Понастоящем токенът се търгува на невероятно ниска цена от $0.0000094. Следователно само за $10 човек може да придобие над 1 милион токена. Ако токените поскъпнат до $1, притежателят им наистина ще стане милионер.

Въпреки това, както показват горепосочените сценарии, вероятността Shiba Inu да скочи от $0.000009 на $1 е изключително малка, ако не и невъзможна. Струва си да се отбележи, че най-високата стойност на Shiba Inu за всички времена е само $0.000090 според CoinMarketCap, което е опасно близо до нулата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano скоро може да се изстреля значително – ето защо

Cardano (ADA) показва силен и значителен бичи сигнал на седмичната си графика на фона на период на силен импулс в криптовалутния пейзаж. 

29.02.2024 18:00 2 мин. четене

3 криптовалути с огромен потенциал през 2024 година

Криптовалутите в момента преживяват бича тенденция, начело с доминиращия Биткойн (BTC), чиято капитализация надхвърля $1.2 трилиона към момента на писане на статията.

29.02.2024 14:00 3 мин. четене

Крипто пазарът скоро ще се радва на Етериум ETF – Джим Креймър

Уважаваният пазарен анализатор и телевизионен водещ Джим Креймър изрази надежда за бъдещата траектория на борсово търгуваните фондове (ETF) за Етериум, като прогнозира обещаващи перспективи, напомнящи успеха на Биткойн ETF.

29.02.2024 10:00 2 мин. четене

Ето коя меме криптовалута може да докара значителни печалби според топ анализатор

Стратег в областта на криптовалутите, известен с псевдонима Bluntz, е открил интригуваща инвестиционна възможност на фона на настоящата пазарна динамика.

29.02.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.