НАЧАЛО Други

Милиардерът Стенли Дръкенмилър намалява значително инвестициите си в Nvidia

09.05.2024 0:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардерът Стенли Дръкенмилър намалява значително инвестициите си в Nvidia

Стенли Дръкенмилър наскоро намали дела си в Nvidia не поради загуба на доверие в потенциала на компанията, а по-скоро като отражение на настоящите му резерви по отношение на инвестициите в изкуствен интелект (AI), които според него са станали прекалено ентусиазирани в краткосрочен план.

В интервю за CNBC милиардерът инвеститор обясни, че макар значителната възвръщаемост от инвестициите в изкуствен интелект да се материализира след четири до пет години, сегашният шум около темата изглежда прекомерен. Въпреки това Дръкенмилър поддържа дългосрочна бича перспектива за AI, описвайки го като „подценен“ в дългосрочен план.

Nvidia, компания за производство на компютърни чипове, играе централна роля в нововъзникващите технологии за изкуствен интелект, тъй като по-голямата част от софтуера се захранва от чиповете на фирмата. От ноември 2022 г. насам цената на акциите на Nvidia се увеличи с над 561%.

Той спомена, че е намалил позициите си в Nvidia и други акции в края на март, когато акциите са достигнали сегашните си нива. Той изрази нуждата от почивка след значителния ръст, заявявайки:

Имахме адски голям подем. Много от това, което разпознахме, вече е осъзнато от пазара.

Въпреки това Дръкенмилър все още вярва, че изкуственият интелект е инвестиционната игра, върху която трябва да се съсредоточи през следващите години, като оприличи въздействието му на това на интернет в началото на века. В допълнение към Nvidia, милиардерът поддържа експозиция към други компании с голяма капитализация в AI областта, като Microsoft и Alphabet, през изминалата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.