НАЧАЛО Други

Американските инвеститори трябва да насочат парите си към облигации – BlackRock

08.05.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските инвеститори трябва да насочат парите си към облигации – BlackRock

В неотдавнашна публикация на BlackRock се посочва, че облигациите могат да бъдат добър избор, особено при достигането на нови високи нива на доходност.

Цените на облигациите се колебаят поради несигурността по отношение на лихвените проценти и политиката на Федералния резерв.

Въпреки това неотдавнашният доклад за заетостта, показващ по-бавен растеж, и изненадващото увеличение на равнището на безработица предизвикаха временен спад в доходността на облигациите. Това се дължи на факта, че доходността и цените на облигациите са в обратна зависимост.

Експертите на BlackRock препоръчват постепенно да прехвърлите част от паричните си средства в облигации, за да се възползват американските инвеститори от тази атрактивна доходност, която не е била толкова висока от две десетилетия насам. В доклада се подчертава значителното увеличение на доходността в сравнение с предходните години.

Инвеститорите се предупреждават да не се опитват да прогнозират кога точно лихвените проценти ще достигнат своя връх, тъй като Фед обикновено не дава ясни предварителни сигнали.

Исторически погледнато, доходността на дългосрочните облигации обикновено се повишава, преди Фед действително да повиши лихвените проценти. Изчаквайки окончателен знак за намаляване на лихвите, инвеститорите могат да пропуснат да се възползват от тези по-високи доходности.

Добрата новина е, че в исторически план облигациите са се представяли добре през периодите, когато Фед е задържал лихвените проценти стабилни.

Въпреки че този път възвръщаемостта на облигациите е донякъде нестабилна, от BlackRock предлагат DCA стратегия (или осредняване на разходите), за постепенно увеличаване на притежаваните облигации.

Според доклада на BlackRock понастоящем много инвеститори са с недостатъчен дял на облигациите, като средното разпределение е само 19%. Това представлява значителна възможност да ребалансирате портфейла си и да се включи по-подходящо количество фиксиран доход.

Като отправна точка, облигациите със средна продължителност могат да бъдат добър вариант. BlackRock предлага своя iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (AGG) за инвеститори, които търсят широка експозиция на американски облигации с инвестиционен рейтинг. Този ETF предлага висока доходност и нисък коефициент на разходите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.