НАЧАЛО Други

Милиардерите продават Nvidia и купуват тези две акции

07.05.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардерите продават Nvidia и купуват тези две акции

Продължаващото нарастване на изкуствения интелект (AI) привлече широко внимание, но друга тенденция, която набира сила сред инвеститорите, е разделянето на акциите.

Докато изкуственият интелект продължава да доминира и да привлича внимание, инвеститорите милиардери все повече насочват вниманието си към компании, прилагащи разделяне на акции.

Тези разделяния, които коригират цените и броя на акциите, се разглеждат като привлекателни възможности от някои от най-ярките умове на Уолстрийт. По-специално, Nvidia, лидер в технологиите за изкуствен интелект, видя намалени дялове от видни инвеститори през тримесечието, което приключи през декември, което сигнализира за промяна в настроенията.

Walmart, гигантът в търговията на дребно, и Chipotle, верига ресторанти за бързо хранене, са сред компаниите, подложени на бъдещи разделяния, които предизвикаха интереса на милиардерите.

Огромният размер, обширната продуктова гама и стратегиите за конкурентно ценообразуване на Walmart отдавна са привлекателни за инвеститорите, търсещи стабилност и потенциал за растеж.

Със способността си да закупува продукти на едро и да предлага по-ниски цени, особено във времена на нарастваща инфлация, Walmart се откроява като устойчива инвестиционна опция. По подобен начин ангажиментът на Chipotle към качеството, подчертан от неговите отговорно доставени съставки и ефективни алеи за шофиране, го позиционира благоприятно в конкурентния сектор за бързо хранене.

Тъй като някои от милиардерите инвеститори се насочват от AI акции към компании, подложени на разделяне на акции като Walmart и Chipotle, те са привлечени от стабилността и перспективите за растеж, предлагани от тези утвърдени марки.

Доминирането на Walmart в сектора на търговията на дребно и иновативният подход на Chipotle към заведенията за хранене ги правят привлекателни инвестиционни възможности. Освен това привлекателността на тези компании се крие в способността им да се адаптират към променящите се потребителски предпочитания, като същевременно поддържат силна лоялност към марката.

Тъй като инвестиционният пейзаж се развива, тези “форуърд сплит” акции представляват атрактивни опции за инвеститорите, които търсят както стабилност, така и потенциал за растеж на портфолиото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.