НАЧАЛО Други

Топ инвестиционни стратегии за дивидентни печалби

06.05.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ инвестиционни стратегии за дивидентни печалби

Следенето на движенията на професионалните инвеститори може да даде ценна информация, особено на трудни пазари като настоящия, твърди Питър Санторо, водещ мениджър на фонда Invesco Diversified Dividend.

Въпреки силата на пазара дивидентите остават от решаващо значение и Санторо подчертава важността на идентифицирането на акции с атрактивни дивиденти и потенциален ръст на цените.

Въпреки това много дивидентни акции изостават от по-широкия пазар. Например, S&P 500 се представи по-добре от борсово търгувания фонд ProShares S&P 500 Dividend Aristocrats, който включва компании, известни с последователен ръст на дивидентите.

Портфолиото на Санторо включва Walmart, дивидентен лидер с 51-годишен опит в увеличаването на дивидентите. Със своя стабилен баланс и устойчив паричен поток Walmart е готова да продължи да увеличава изплащаните суми. По подобен начин големият фармацевтичен гигант Merck, известен с лекарството си за рак Keytruda, предлага доходност от 2.4%, подкрепена от силни продажби и обещаващ късен етап на развитие.

Питър Фишър, портфолио мениджър на фонда Vanguard Dividend Growth, предпочита компаниите, които са способни да инвестират в растежа си, като същевременно отговорно възнаграждават акционерите. McDonald’s, например, последователно увеличава дивидента си и инвестира в повишаване на стойността на бизнеса си.

Грейс Лий, водещ мениджър на фонда Columbia Dividend Opportunity, подчертава разнообразния спектър от дивидентни акции, вариращи от технологични компании до високодоходни имена като AT&T и Philip Morris International. Нейната стратегия съчетава по-висока доходност с нарастване на капитала, притежавайки акции като Citigroup и United Parcel Service (UPS), които предлагат атрактивна доходност и потенциал за растеж.

По-специално UPS може да се възползва от сложната верига за доставки в здравеопазването, използвайки своя опит в логистиката.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Очаква се важно съобщение, което може да бъде проблем за долара

Финансов експерт прогнозира важно съобщение, което може да окаже огромно влияние върху щатския долар. Всъщност се очаква, че на предстоящото събитие алиансът БРИКС ще ускори усилията си за дедоларизация.

30.05.2024 10:30 1 мин. четене

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.