НАЧАЛО Други

MicroStrategy почти достигна прогнозираната си печалба за Q3

ноември 2, 2022 15:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy почти достигна прогнозираната си печалба за Q3

MicroStrategy почти успяха да постигнат прогнозираните си приходи за третото тримесечие, докато отчитат само $700,000 загуби от обезценяване на притежаваните Биткойн токени.

От компанията заявиха, че приходите им за третото тримесечие са $125.4 милиона в сравнение със средната оценка на анализаторите от $125.8 милиона.

Третото тримесечие на тази година е първото на Фонг Ли в ролята на главен изпълнителен директор на компанията, след като пое поста от Майкъл Сейлър в началото на август.

Въпреки прехвърлянето на директорския стол, софтуерната компания не промени нагласата си по отношение на Биткойн (BTC), като между 2 август и 19 септември закупи допълнителни токени на стойност $6 милиона, с което общият им брой достигна 130,000 BTC.

Загубите, реализирани от обезценяването на Биткойн, възлизат на $700,000 в сравнение с $65 милиона през третото тримесечие на 2021 г. и са включени като част от оперативните разходи на компанията. Това е огромен спад в сравнение с $918-те милиона през второто тримесечие, тъй като цените на актива се задържаха през последните три месеца.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 5: Кои са най-популярните нови криптовалути?


Финансовият директор на компанията – Андрю Канг – заяви:

Направихме минимални разходи по обезценката на Биткойн, тъй като цените на актива бяха стабилни през третото тримесечие и бяхме окуражени от неотдавнашното съобщение на FASB за отчитане на Биткойн по справедлива стойност.

Промяната в ръководството е оказала слабо влияние върху Биткойн стратегията на MicroStrategy, благодарение на акциите на Сейлър от клас Б. Към 30 юни той е притежавал 1,961,668 акции от клас Б. Притежателите на акции от клас Б имат право на 10 гласа на акция в сравнение с 1 глас на притежателите на акции от клас А.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.