НАЧАЛО Биткойн

MicroStrategy отново яхнаха Биткойн вълната с поредната покупка на BTC

07.02.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MicroStrategy отново яхнаха Биткойн вълната с поредната покупка на BTC

Софтуерният гигант MicroStrategy остава твърд в своята стратегия за инвестиране в Биткойн, като последните събития показват неговата постоянна ангажираност.

Майкъл Сейлър, един от съоснователите на компанията, разкри, че MicroStrategy е подсилила резервите си в Биткойн чрез още едно значително придобиване на водещата криптовалута.

Сейлър разкри, че само през януари компанията е закупила допълнителни 850 BTC за $37.2 милиона, увеличавайки общите си наличности от BTC до 190,000 BTC. Това съобщение съвпадна с публикуването на финансовите резултати на MicroStrategy за четвъртото тримесечие на 2023 г., предлагайки по-задълбочен поглед върху портфейла ѝ от Биткойн.

Според оповестените данни, от приключването на третото тримесечие на 2023 г. MicroStrategy е придобила 31,755 BTC за $1.25 милиарда, средно по $39,411 за BTC. Тези придобивания представляват значителен тримесечен скок в притежанията на Биткойн през последните три години, като отбелязват 13-то поредно тримесечие на разширяване на резерва от BTC на компанията.

Биткойн начинанието на MicroStrategy се оказа доходоносно, като компанията придоби своите 190,000 BTC на средна цена от 31,224 за BTC, на обща стойност $5.93 милиарда. При положение, че текущата търговска стойност на Биткойн се колебае около $43,000, компанията може да се похвали с нереализирана печалба от $2.2 милиарда от инвестицията си в BTC.

Андрю Канг, главен финансов директор (CFO) на MicroStrategy, изтъкна стратегическото капитализиране на компанията от значителния скок в цената на Биткойн през четвъртото тримесечие на 2023 г. Този скок съвпадна със спекулациите, свързани с потенциалното одобрение на спот Биткойн ETFs, предоставяйки на MicroStrategy зряла възможност да укрепи своите BTC авоари и да генерира допълнителна стойност за своите акционери.

Въпреки че акционерите се възползваха от отличителната стратегия на MicroStrategy за Биткойн, се появиха опасения относно нейната дългосрочна устойчивост в светлината на появата на спот Биткойн ETF. Някои инвеститори, които по-рано предпочитаха MicroStrategy заради експозицията ѝ към Биткойн, сега разглеждат различните спот Биткойн ETF като по-примамлива алтернатива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто ентусиаст иска да забие флага на Биткойн на връх Еверест

23-годишен човек, който се занимава с криптовалути, възнамерява да разпъне оранжев флаг със символа на Биткойн (BTC), на връх Еверест като средство за пропагандиране на глобалната финансова грамотност.

29.02.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.