НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Докъде може да скочи криптовалутата тази година?

07.02.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Докъде може да скочи криптовалутата тази година?

Finder, британска финтех компания, проведе цялостно проучване, основано на прозренията на 40 експерти от крипто индустрията, относно потенциалното представяне на Биткойн до 2030 г.

Констатациите сочат, че през 2024 г. Биткойн може да достигне среден връх от $87,875, като някои експерти дори прогнозират изкачване до $200,000.

От друга страна, докладът предполага и потенциален спад, като средната прогнозна най-ниска цена на Биткойн до края на 2024 г. се оценява на $35,734, а някои песимистични прогнози достигат до $20,000.

Кои фактори могат да доведат до рязко повишаване на цената на Биткойн през 2024 г.? Повече от половината от анкетираните експерти очакват повишение на цената след "халвинг събитието на BTC", насрочено за април 2024 г.

Това събитие, което се случва на всеки няколко години, включва намаляване наполовина на възнаграждението за добив на транзакции с Биткойн, което ефективно намалява предлагането и обикновено води до по-високи цени.

Почти половината от анкетираните (47%) предвиждат Биткойн да достигне нов исторически връх шест месеца след събитието. Кадан Стаделман, главен технически директор на блокчейн платформата Komodo, изтъкна нарастващия интерес от страна на големи компании и институционални инвеститори като потенциален катализатор за повишено търсене.

Освен това неотдавнашното одобрение на 11 Биткойн ETF-а от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ се очаква да привлече повече купувачи на пазара, улеснявайки по-лесния достъп на индивидуалните инвеститори до търговия с инвестиционни фондове, свързани с Биткойн, на американските фондови борси.

Очакваното намаляване на исторически високия референтен лихвен процент от Федералния резерв на САЩ може да влее допълнителна ликвидност в Биткойн, което потенциално да стимулира повишаването на цената му. Някои експерти обаче, като Джон Хокинс от Университета в Канбера, остават предпазливи, разглеждайки криптовалутата като спекулативен балон с непредсказуеми резултати.

Поглеждайки напред към 2030 г., потенциалната траектория на BTC е поразителна, като прогнозите сочат изкачване до $122,688 през 2025 г. и зашеметяващите $366,935 до 2030 г. Независимо от това, пресечената средна стойност, статистическа мярка за централна тенденция, поставя очакваната цена на приблизително $220,708 до 2030 г.

Въпреки оптимизма е важно да се признаят рисковете, свързани с инвестициите в криптовалути. Докато 58% от участниците в дискусията се застъпват за закупуване на BTC сега, 38% съветват да се държи, а 5% предлагат да се продава.

Забележително е, че криптовалутите нямат регулация в Обединеното кралство и инвеститорите трябва да са наясно с липсата на защита от структури като Финансовия омбудсман или Схемата за компенсиране на финансовите услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Срив в цената на Биткойн означава добри възможности за инвеститорите – Робърт Кийосаки

Известният инвеститор Робърт Кийосаки, който се слави със забележително оптимистичните си възгледи за Биткойн, наскоро коментира опасенията относно потенциален рязък спад в стойността на BTC.

25.02.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн: Историята може да се повтори – какво означава това за алткойните?

Уважаван стратег в областта на криптовалутите предполага, че Биткойн (BTC) може да последва историческа тенденция, която потенциално да предизвика ръст при алткойните.

24.02.2024 20:00 2 мин. четене

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.