НАЧАЛО Алткойни

Повечето крипто инвеститори продават – само богатите държат

август 2, 2022 21:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето крипто инвеститори продават – само богатите държат

Платформа за потребителски прозрения сподели интересно проучване за американските крипто инвеститори.

В него се твърди, че американските крипто инвеститори, попадащи в групата с най-ниски доходи, са били основната група продавачи по време на пазарния спад, наблюдаван през последните седмици.

Проучването, проведено от Civic Science, разкри, че 65% от американските инвеститори в цифрови активи, които печелят $50,000 или по-малко, са продали всички или част от криптоактивите си през последните няколко седмици.

Твърди се също, че 39% от американските инвеститори в криптовалути, които печелят $50,000 или по-малко, са продали всички или по-голямата част от своите цифрови активи, докато 26% от американските крипто инвеститори в същата доходна група са продали малка част от своите цифрови активи.

Разглеждайки следващата група по доходи ($50,000 до $100,000), в проучването се посочи, че 48% от тези американски инвеститори в цифрови активи продадоха всички или част от своите притежания.

От по-горната графика става ясно, че американските инвеститори в криптовалути, получаващи шестцифрени доходи, бяха сравнително по-слабо засегнати от спада в цените на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е във фаза на акумулация, сочат блокчейн индикатори


В групата с доходи от $100,000 до $150,000, 34% от инвеститорите в цифрови активи продадоха всички или по-значителна част от крипто активите си на фона на пазарния спад.

Не е изненадващо, че тези с по-високи доходи са по-склонни да издържат на бурята…

Тридесет процента от американските инвеститори в крипто, получаващи $150,000 или повече, продадоха всички или част от своите цифрови активи, когато пазарът се срина.

Civic Science се също твърдят, че сред общата популация на крипто инвеститорите в САЩ близо 25% са били засегнати от срива на пазара или познават някой, който е бил засегнат.

В доклада се посочва, че трите основни причини инвеститорите да отбягват криптовалутите са следните – волатилност, липса на разбиране за това как функционират криптовалутите и скептицизъм по отношение на легитимността им.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене