Home

Meta освобождава 11,000 служители

09.11.2022 15:58 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Meta освобождава 11,000 служители

Компанията зад Facebook - Meta - обяви, че съкращава 11,000 служители, което може да се окаже най-голямото съкращение на персонал в САЩ през тази година.

Днес главният изпълнителен директор на организацията Марк Зъкърбърг сподели със служителите на Meta, че потвърждава масовите съкращения.

Днес споделям някои от най-трудните промени, правени в историята на Meta. Реших да намаля размера на екипа ни с около 13% и да освободя повече от 11,000 от нашите талантливи служители.

Предприемаме и редица допълнителни стъпки, за да станем по-икономична и по-ефективна компания като съкращаваме дискреционните разходи.

Това е тъжен момент и няма как да го заобиколим. Искам да благодаря на тези, които напускат още веднъж за всичко, което сте вложили в това място.

Зъкърбърг сподели, че Meta прави съкращения във всяка организация. Компанията ще удължи замразяването на наемането на нови служители до първото тримесечие на 2023 г. с няколко изключения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $14,000, твърди трейдър


Съкратените служители ще получат 16 седмични заплата плюс две допълнителни седмици за всяка година трудов стаж, каза Зъкърбърг. Компанията също така ще покрие здравните им застраховки за шест месеца.

Meta може би са принудени да предприемат тези стъпки в резултат на увеличените инвестициите в метавселената по време на дигиталния бум, които така и не се изплатиха.

Също така към края на октомври акциите на Meta се сринаха с 19% след като компанията майка на Facebook съобщи, че печалбите ѝ са намалели повече от два пъти до $4.4 милиарда през третото тримесечие. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.