НАЧАЛО Други

Meta освобождава 11,000 служители

ноември 9, 2022 15:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Meta освобождава 11,000 служители

Компанията зад Facebook - Meta - обяви, че съкращава 11,000 служители, което може да се окаже най-голямото съкращение на персонал в САЩ през тази година.

Днес главният изпълнителен директор на организацията Марк Зъкърбърг сподели със служителите на Meta, че потвърждава масовите съкращения.

Днес споделям някои от най-трудните промени, правени в историята на Meta. Реших да намаля размера на екипа ни с около 13% и да освободя повече от 11,000 от нашите талантливи служители.

Предприемаме и редица допълнителни стъпки, за да станем по-икономична и по-ефективна компания като съкращаваме дискреционните разходи.

Това е тъжен момент и няма как да го заобиколим. Искам да благодаря на тези, които напускат още веднъж за всичко, което сте вложили в това място.

Зъкърбърг сподели, че Meta прави съкращения във всяка организация. Компанията ще удължи замразяването на наемането на нови служители до първото тримесечие на 2023 г. с няколко изключения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $14,000, твърди трейдър


Съкратените служители ще получат 16 седмични заплата плюс две допълнителни седмици за всяка година трудов стаж, каза Зъкърбърг. Компанията също така ще покрие здравните им застраховки за шест месеца.

Meta може би са принудени да предприемат тези стъпки в резултат на увеличените инвестициите в метавселената по време на дигиталния бум, които така и не се изплатиха.

Също така към края на октомври акциите на Meta се сринаха с 19% след като компанията майка на Facebook съобщи, че печалбите ѝ са намалели повече от два пъти до $4.4 милиарда през третото тримесечие. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.