НАЧАЛО Други

Meta освобождава 11,000 служители

ноември 9, 2022 15:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Meta освобождава 11,000 служители

Компанията зад Facebook - Meta - обяви, че съкращава 11,000 служители, което може да се окаже най-голямото съкращение на персонал в САЩ през тази година.

Днес главният изпълнителен директор на организацията Марк Зъкърбърг сподели със служителите на Meta, че потвърждава масовите съкращения.

Днес споделям някои от най-трудните промени, правени в историята на Meta. Реших да намаля размера на екипа ни с около 13% и да освободя повече от 11,000 от нашите талантливи служители.

Предприемаме и редица допълнителни стъпки, за да станем по-икономична и по-ефективна компания като съкращаваме дискреционните разходи.

Това е тъжен момент и няма как да го заобиколим. Искам да благодаря на тези, които напускат още веднъж за всичко, което сте вложили в това място.

Зъкърбърг сподели, че Meta прави съкращения във всяка организация. Компанията ще удължи замразяването на наемането на нови служители до първото тримесечие на 2023 г. с няколко изключения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се срине до $14,000, твърди трейдър


Съкратените служители ще получат 16 седмични заплата плюс две допълнителни седмици за всяка година трудов стаж, каза Зъкърбърг. Компанията също така ще покрие здравните им застраховки за шест месеца.

Meta може би са принудени да предприемат тези стъпки в резултат на увеличените инвестициите в метавселената по време на дигиталния бум, които така и не се изплатиха.

Също така към края на октомври акциите на Meta се сринаха с 19% след като компанията майка на Facebook съобщи, че печалбите ѝ са намалели повече от два пъти до $4.4 милиарда през третото тримесечие. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене