НАЧАЛО Други

Meta губи милиарди – загубите се очаква да нарастнат

октомври 28, 2022 9:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Meta губи милиарди – загубите се очаква да нарастнат

Акциите на Meta се сринаха с 19% след като компанията майка на Facebook съобщи, че печалбите ѝ са намалели повече от два пъти до $4.4 милиарда през третото тримесечие. 

Подразделението на Meta Platforms – Reality Labs (RL) отчете едва $285 милиона приходи за третото тримесечие на 2022, което е със $167 милиона по малко от второто тримесечие.

RL отчита загуба от $3.7 милиарда през тримесечието, което е с около милиард повече от загубата през второто тримесечие възлизаща на $2.8 милиарда.

Според информацията компанията очаква оперативните загуби на RL да нарастват значително през следващите години. Също така те се надяват да ускорят темпото на инвестициите на Reality Labs до толкова, че да могат да постигнат целта си да увеличат общите оперативни приходи на компанията в дългосрочен план.

По време на конферентния разговор на компанията в сряда, главният изпълнителен директор Марк Зъкърбърг изрази оптимизъм по отношение на метавселената, въпреки че призна опасенията си относно посоката на развитие на Meta.

Според него би било „грешка“ да не се фокусира върху метавселената и вижда, че тя ще има силно въздействие в бъдеще. 

През тази година акциите на Meta са се понижили с повече от 60%.  По-рано тази седмица, Bank of America промени рейтинга на акциите на Meta от „купи“ до „неутрален“. От банката добавиха, че прекомерната инвестиция на компанията в метавселената може да отблъсне много ивнеститори.

В отворено писмо до Марк Зъкърбърг и борда на директорите на Meta, главният изпълнителен директор на Altimeter Capital – Брад Герстнер заяви, че Meta е „загубила доверието на инвеститорите“ и препоръча да оптимизира дейността си. Също така отбеляза, че Altimeter е дългосрочен акционер в Meta.

Като част от препоръката Герстнер заяви, че Meta трябва да ограничи инвестициите си в метавселената и Reality Labs до не повече от $5 милиарда на година, което е по-малко от планираните инвестиции между $10-15 милиарда годишно, които според Герстнер могат да дадат резултат след 10 години. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене