Home

Meta губи милиарди – загубите се очаква да нарастнат

28.10.2022 9:36 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Meta губи милиарди – загубите се очаква да нарастнат

Акциите на Meta се сринаха с 19% след като компанията майка на Facebook съобщи, че печалбите ѝ са намалели повече от два пъти до $4.4 милиарда през третото тримесечие. 

Подразделението на Meta Platforms – Reality Labs (RL) отчете едва $285 милиона приходи за третото тримесечие на 2022, което е със $167 милиона по малко от второто тримесечие.

RL отчита загуба от $3.7 милиарда през тримесечието, което е с около милиард повече от загубата през второто тримесечие възлизаща на $2.8 милиарда.

Според информацията компанията очаква оперативните загуби на RL да нарастват значително през следващите години. Също така те се надяват да ускорят темпото на инвестициите на Reality Labs до толкова, че да могат да постигнат целта си да увеличат общите оперативни приходи на компанията в дългосрочен план.

По време на конферентния разговор на компанията в сряда, главният изпълнителен директор Марк Зъкърбърг изрази оптимизъм по отношение на метавселената, въпреки че призна опасенията си относно посоката на развитие на Meta.

Според него би било “грешка” да не се фокусира върху метавселената и вижда, че тя ще има силно въздействие в бъдеще. 

През тази година акциите на Meta са се понижили с повече от 60%.  По-рано тази седмица, Bank of America промени рейтинга на акциите на Meta от “купи” до “неутрален”. От банката добавиха, че прекомерната инвестиция на компанията в метавселената може да отблъсне много ивнеститори.

В отворено писмо до Марк Зъкърбърг и борда на директорите на Meta, главният изпълнителен директор на Altimeter Capital – Брад Герстнер заяви, че Meta е “загубила доверието на инвеститорите” и препоръча да оптимизира дейността си. Също така отбеляза, че Altimeter е дългосрочен акционер в Meta.

Като част от препоръката Герстнер заяви, че Meta трябва да ограничи инвестициите си в метавселената и Reality Labs до не повече от $5 милиарда на година, което е по-малко от планираните инвестиции между $10-15 милиарда годишно, които според Герстнер могат да дадат резултат след 10 години. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.