НАЧАЛО Други

Meta обмисля създаването на токени за метавселената на Facebook

април 7, 2022 14:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Meta обмисля създаването на токени за метавселената на Facebook

Въпреки че Meta (компанията майка на Facebook) наскоро се отказа от плановете си да създаде стейбълкойна Diem, според съобщенията тя все още се интересува от създаването на токен за използване в рамките на метавселената.

Financial Times съобщава, че Meta проучва централизиран токен в приложението, подобен на ROBUX в играта Roblox.

С други думи, това вероятно няма да е криптовалута. Според FT някои служители на Meta наричат ​​токените „Zuck Bucks„.

Позовавайки се на фирмени бележки и анонимни източници, FT също подробно описва потенциални планове за социални токени, токени за репутация и токени за създатели на съдържание. Медията предупреждава обаче, че дискусиите са все още в ранен етап и „може да се променят или да бъдат прекратени„.

Метавселената е нововъзникваща версия на интернет, която включва виртуална реалност и разширена реалност. Идеята, представена в „Snowcrash“ и „Ready Player One“, е онлайн свят, който изглежда и се усеща повече като реалния свят — макар и с вплетени фантастични елементи. 


Не Изпускай
Вече има над 2,000 смарт договора в мрежата на Cardano

Има значителна надпревара за изграждане на метавселена. Въпреки че думата предполага нещо всеобхватно, Web3 компаниите напредват с версия с отворен код на метавселена, която според тях е отделна от усилията на Facebook.

Ят Сиу, изпълнителен председател на издателя на игри и фирмата за рисков капитал Animoca Brands, каза през октомври, че Meta представлява „заплаха“ за отворената метавселена. През януари Сиу пак повтори: 

Facebook търси да изгради затворена метавселена, такава, в която те контролират данните и мрежовите ефекти, които данните извличат, така че това, което изграждат, е не съвсем конкуренция – по-скоро е противоположно на това, което ние правим.

Тази критика не попречи на Meta да продължи плана си. FT съобщава, че компанията планира пилотен проект за функция за публикуване на NFT през май и че обмисля монетизиране на базираните на блокчейн активи с „такси и/или реклами“

NFT са ключов елемент в повечето визии за метавселена. Ръководителят на отдела за метавселена на Polygon Studios Брайън Трунзо каза през февруари:

Мисля, че всичко, което може да се превърне в NFT, ще стане NFT.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн и Етериум падат след решение на Федералния Резерв

Независимо от това, взаимодействието с хора – и NFT – в метавселената ще изисква валута, но това няма да бъде Diem (първоначално Libra). Meta обяви проекта за стабилна монета през лятото на 2019 г., но след като претърпя множество неуспехи – много от които регулаторни – приключи проекта, продавайки останалите си активи и интелектуална собственост на фокусираната върху крипто банка Silvergate по-рано тази година.

Малко вероятно е Meta да се втурне отново в пространството на криптовалутите. FT съобщава:

Сега служителите се опитват да намерят най-слабо регулирания начин да предложат дигитална валута, която не се основава на блокчейн и се очертава като най-атрактивната опция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене