НАЧАЛО Алткойни

Меме криптовалутата BONK загуби 40% от стойността си – какво следва?

18.12.2023 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Меме криптовалутата BONK загуби 40% от стойността си – какво следва?

Bonk (BONK) служи като скорошен пример за влиянието на FOMO (страх от пропуснати възможности) на крипто пазара, който се смята за силно прекупен.

За кратък тридневен период стойността на BONK спадна с 40%, от най-високата си точка на 15 декември ($0.00003389) до $0.000020 към момента на писане на статията (18 декември), което предизвика широки дискусии сред инвеститорите и пазарните наблюдатели относно потенциала за възстановяване.

Ценовата траектория на BONK отрази диво пътуване. След вълнуващия подем токенът претърпя рязка корекция, наподобяваща ценовите движения, наблюдавани при други криптовалути, вдъхновени от мемета, като Шиба Ину.

Както BONK, така и SHIB имат не само тематични сходства – вкоренени в културата на забавлението и задвижваният от общността хайп – но и проявяват сравними черти в пазарното си поведение. Обикновено тези токени преживяват рязък скок на стойността, задвижван от хайпа в социалните медии и ентусиазма на общността, последван от значителни разпродажби, когато първоначалният ентусиазъм отшуми.

Неотдавнашното покачване на цената на BONK се дължи до голяма степен на успеха на Solana, с която има връзка. Освен това изявявайки се като главната меме монета на Solana, Bonk бе листнат в платформата за търговия на Binance, като стана свидетел на изумителен 125% скок в оценката си само в рамките на една седмица.

Въпреки значителния спад, не е имало съществени продажби от страна на големите притежатели на токени (китове), което показва, че настоящата волатилност се дължи предимно на инвеститорите на дребно. Тези по-малки инвеститори, съставляващи по-голямата част от притежателите, се влияят в по-голяма степен от пазарните нагласи и са склонни да реагират по-бързо на колебанията на цените, засилвайки ценовите колебания на токена.

Очакванията на общността за BONK са амбициозни, като някои членове се стремят към пазарна капитализация от $10 милиарда. Постигането на такава оценка би изисквало масивен приток на капитал и разширяване на полезността или приемането отвъд настоящия сценарий.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

05.03.2024 13:00 1 мин. четене

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.