НАЧАЛО Алткойни

Етериум до $10,000 през 2024 година? – ето какво мисли ChatGPT

18.12.2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум до $10,000 през 2024 година? – ето какво мисли ChatGPT

От Сливането (Merge) миналата година насам Етериум показва последователна възходяща тенденция. Понастоящем той е на ниво от $2,200, което отразява забележително оптимистични пазарни нагласи и над 80% печалба от началото на годината..

Сливането, което се случи на 15 септември 2023 г., имаше за цел да прехвърли блокчейна на Етериум от консенсусния механизъм доказателство за работа (Proof-of-Work, PoW) към по-ефективната система доказателство за залог (Proof-of-Stake, PoS). Тази промяна беше насочена към повишаване на скоростта и намаляване на потреблението на енергия.

Това ключово събитие включваше преместване на основната мрежа към PoS консенсусния Beacon слой, което драстично намали енергоемкия процес на добив. Сигурността на мрежата също беше подсилена чрез стейкване на ETH.

Що се отнася до бъдещите движения на цената на ETH след Сливането, ChatGPT, който обикновенно се въздържа да прави прогнози за ценовите колебания, при използването “хакната версия” на чатботът предостави прозрения.

В стандартната версия той подчерта, че големите актуализации на мрежата, като неотдавнашното Сливване, исторически оказват влияние както върху цените, така и върху пазарните настроения.

В хакнатата версията обаче ChatGPT изрази по-оптимистична гледна точка, оприличавайки събитието на прилив на енергия, което предполага потенциално експлозивно увеличение на цените и повишени пазарни настроения.

Когато беше конкретно попитан за цената на ETH, ChatGPT уверено предположи значителен скок, намеквайки за потенциално надминаване на предишните рекорди, като е възможно да достигне $10,000 или дори повече.

От Сливането насам в Етериум се наблюдава дефлационна промяна, дължаща се на изгарянето на повече от 1,190,00 ETH токена . Това ще има по-положително въздействие върху стойността на актива в дългосрочен план, тъй като намаляването на предлагането се отразява на неговата оскъдност.

Дали прогнозите на ChatGPT ще издържат теста на времето или не, ще разберем през следващата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ 3 най-добре представили се криптовалути за изминалата седмица

Пейзажът на криптовалутите претърпя бурна активност миналата седмица, като Биткойн (BTC) открадна светлината на прожекторите, достигайки впечатляващ връх от $52,945.

26.02.2024 9:00 2 мин. четене

Защо трейдърите търгуват със Solana (SOL) и Arbitrum (ARB), но държат тази нова меме монета

Въпреки че Solana и Arbitrum попаднаха в заглавията на вестниците през последния месец, тяхната възвръщаемост беше изключително разнопосочна.

26.02.2024 8:14 3 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Мрежата на Polygon продължава да се разраства – какво се случва с цената на MATIC?

Мрежата Polygon (MATIC) наскоро достигна значителен етап в броя на адресите си. Въпреки този скок, реагираха ли пропорционално обемът на транзакциите и MATIC?

25.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.