НАЧАЛО Алткойни

Цената на Bonk се изстреля с близо 125%, достигайки $2 милиарда пазарна оценка

15.12.2023 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Bonk се изстреля с близо 125%, достигайки $2 милиарда пазарна оценка

Bonk, известна меме монета в екосистемата на Solana, отбеляза забележителен скок на стойността си от 134% след листването си на Binance, което я изстреля в лигата на 50-те най-големи криптовалути. 

Този скок в стойността на монетата допринесе особено за увеличените продажби на мобилния телефон Solana Saga.

Изявявайки се като главната меме монета на Solana, Bonk бе листнат в платформата за търговия на Binance, като стана свидетел на изумителен 125% скок в оценката си само в рамките на една седмица.

Към момента на писане на статията монетата се търгува на цена около $0.0000291, отразявайки 95% увеличение в рамките на последните 24 часа.

Въпреки че е създадена от анонимен екип, Bonk бързо натрупа пазарна стойност от $2 милиарда, затвърждавайки позицията си сред водещите криптовалути. Въпреки това към момента на писане на статията общата оценка на криптовалутата леко спадна и възлиза на $1.77 милиарда.

Въвеждането на Bonk в множество търговски двойки от Binance дойде с предупредителна бележка относно присъщата ѝ волатилност, предвид статута ѝ на меме монета, разработена от неизвестен субект. Въпреки това Bonk не се поддаде на очакванията, като се издигна до третата по големина меме монета, отстъпвайки само на Dogecoin и Шиба Ину. Бързото ѝ издигане доведе до зашеметяващия скок от 1,000% само за 30 дни.

Този скок в стойността на Bonk имаше дълбок ефект, като значително засили продажбите на мобилния телефон на Solana, Saga, който бързо се разпродаде в Съединените щати. Особено важно е, че купувачите на този телефон получиха Bonk токени от “airdrop“, който в момента се оценява на около $1,000.

Тъй като цената на мобилния телефон Solana е $599, airdrop събитието на Bonk по същество прави телефона безплатен за купувачите му. Това забележително събитие подчертава значителното влияние на листването на Bonk от страна на Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.