НАЧАЛО Други

Мечият пазар идва за традиционните пазари – В безопасност ли са криптовалутите?

април 30, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мечият пазар идва за традиционните пазари – В безопасност ли са криптовалутите?

Неотдавнашният макроикономически климат предизвика загриженост сред финансовите експерти и опитните инвеститори, тъй като през последните седмици няколко банкови гиганта се сринаха.

Това увеличи риска от мечи пазар, който може да бъде най-тежкият от десетилетия насам.

Според графика, публикувана от анонимен финансов анализатор, наречен “Game of Trades”, вероятността за възникване на мечи пазар по модела, базиран на 20-периодна пълзяща средна, понастоящем е 0.8 пункта.

Това ниво на вероятност е най-високото от 50-те години на миналия век, когато вероятността за мечи пазар в един момент е била приблизително 0.75.

Графиката показва, че това ниво на вероятност за мечи пазар е достигано чак през далечните 70-те години на миналия век.

Експерти, като например главният пазарен стратег на InTheMoneyStocks.com, Гарет Солоуей, съветват инвеститорите да “закопчаят коланите”. Солоуей прогнозира “зверски” спад на пазара на акции и други активи в близко бъдеще, след като Федералният резерв на САЩ обяви “лека” и “преходна” рецесия, която той определя като “захаросана” (представена по-меко).

От друга страна, при нетрадиционните активи като Биткойн, мечият пазар изглежда официално приключил. Водещият децентрализиран финансов актив регистрира четири последователни месеца на затваряне с бича нотка, като на 28 април се видяха няколко зелени свещи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Стратег от крипто фонд за $1.3 милиарда с позитивна прогноза за Биткойн


Настоящото движение на цените и цялостната нагласа дадоха увереност на поддръжниците на дигиталната валута, които смятат, че Биткойн е предпазна мярка срещу инфлацията и го предпочитат пред конвенционалните фиатни пари.

Сред тях е и известният финансов автор Робърт Кийосаки, който е познат с изключително популярната си книга “Богат татко, беден татко”.

В обобщение, въпреки че рискът от мечи пазар е висок поради настоящия макроикономически климат и банковите сривове, Биткойн се очертава като обещаваща инвестиционна възможност за тези, които търсят предпазна мярка срещу инфлацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.