НАЧАЛО Други

Mastercard започна да обработва вътрешни плащания в Китай

11.05.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard започна да обработва вътрешни плащания в Китай

Mastercard, в партньорство с NetsUnion Clearing Corporation (NUCC), стартира обработката на вътрешни плащания в Китай, отбелязвайки важен етап от навлизането си на огромния разплащателен пазар в страната.

Това съвместно предприятие, известно като Mastercard NetsUnion, започна да обработва плащания, извършени в Китай с карти Mastercard, издадени от местни банки. Освен това картите с марката Mastercard вече се приемат както за вътрешни, така и за международни транзакции в страната.

Майкъл Мибах, главен изпълнителен директор на Mastercard, изрази ангажимента на компанията да опрости начина на плащане за картодържателите на Mastercard в Китай, както в страната, така и в чужбина, чрез сътрудничеството си с NUCC.

Пътят на чуждестранните картови схеми за навлизане на китайския пазар на разплащания е изпълнен с предизвикателства. През 2015 г. Китай облекчи ограниченията за чуждестранните компании, като им позволи да получат лицензи чрез създаване на подразделения или придобиване на местни компании. Впоследствие Mastercard създаде съвместно предприятие с мажоритарен дял с NUCC, за да се ориентира в този регулаторен пейзаж.

През февруари 2020 г. Китайската народна банка даде предварително одобрение на Mastercard NUCC да се подготви за създаването на национална клирингова институция за банкови карти. През следващите месеци съвместното предприятие разработи стандарти, правила, структури и инфраструктура в съответствие с местните разпоредби, като получи необходимите сертификати за извършване на местни операции.

След официалното одобрение от Народната банка на Китай и Националната администрация за финансово регулиране миналата година предприятието получи разрешение да започне дейности по клиринг на местни банкови карти, които завършиха с пускането на пазара тази седмица.

Линг Хай, председател на Mastercard NetsUnion, подчерта ангажимента на съвместното предприятие да разшири наличността на продукти с марката Mastercard, да подобри приема в цялата страна и да осигури безпроблемно и сигурно разплащане за китайските потребители и предприятия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.