НАЧАЛО Други

Mastercard: Нова функция ще се бори с крипто измамите

октомври 4, 2022 16:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard: Нова функция ще се бори с крипто измамите

Mastercard планира да представи ново софтуерно решение, което да помогне на банките и издателите на карти в борбата с измамите, свързани с криптовалути.

Тази новина първоначално бе съобщена от CNBC по-рано днес.

Именуван Crypto Secure, новият софтуер използва алгоритми с изкуствен интелект за оценка на риска, свързан с крипто борсите в мрежата на Mastercard. Тези алгоритми разчитат на данни от блокчейна и са задвижвани от придобития от Mastercard стартъп за блокчейн сигурност CipherTrace.

Crypto Secure предлага на банките и издателите на карти табло за управление, което има за цел визуално да опише подробно дали дадена дейност, свързана с криптовалута, е подозрителна и до каква степен. Забележително е, че самата система не предприема действия – единствено издателят на картата може да се намеси.

Крипто измамите на фокус

Въпреки широкоразпространеният спад в цените на криптовалутите, измамите, свързани с дигиталните активи, остават често срещани – и регулаторните органи продължават да наблюдават внимателно индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Новата ера на Cardano (ADA) наближава, съобщи Чарлз Хоскинсън


Висшите регулаторни органи на САЩ искат от Конгреса да приеме множество закони, които да укрепят правилата за индустрията на блокчейн и дигиталните активи. Междувременно Европейският съюз има свои собствени правила за пазарите на криптоактиви (Markets in Crypto-Assets – MiCA), които са в центъра на вниманието в световен мащаб.

В края на август републиканецът Раджа Кришнаморти призова федералните регулатори на САЩ и водещите борси за криптовалути да направят равносметка и да отчетат политиките си за борба с измамите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.