НАЧАЛО Други

Mastercard: Нова функция ще се бори с крипто измамите

октомври 4, 2022 16:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard: Нова функция ще се бори с крипто измамите

Mastercard планира да представи ново софтуерно решение, което да помогне на банките и издателите на карти в борбата с измамите, свързани с криптовалути.

Тази новина първоначално бе съобщена от CNBC по-рано днес.

Именуван Crypto Secure, новият софтуер използва алгоритми с изкуствен интелект за оценка на риска, свързан с крипто борсите в мрежата на Mastercard. Тези алгоритми разчитат на данни от блокчейна и са задвижвани от придобития от Mastercard стартъп за блокчейн сигурност CipherTrace.

Crypto Secure предлага на банките и издателите на карти табло за управление, което има за цел визуално да опише подробно дали дадена дейност, свързана с криптовалута, е подозрителна и до каква степен. Забележително е, че самата система не предприема действия – единствено издателят на картата може да се намеси.

Крипто измамите на фокус

Въпреки широкоразпространеният спад в цените на криптовалутите, измамите, свързани с дигиталните активи, остават често срещани – и регулаторните органи продължават да наблюдават внимателно индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Новата ера на Cardano (ADA) наближава, съобщи Чарлз Хоскинсън


Висшите регулаторни органи на САЩ искат от Конгреса да приеме множество закони, които да укрепят правилата за индустрията на блокчейн и дигиталните активи. Междувременно Европейският съюз има свои собствени правила за пазарите на криптоактиви (Markets in Crypto-Assets – MiCA), които са в центъра на вниманието в световен мащаб.

В края на август републиканецът Раджа Кришнаморти призова федералните регулатори на САЩ и водещите борси за криптовалути да направят равносметка и да отчетат политиките си за борба с измамите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене