НАЧАЛО Алткойни

Новата ера на Cardano (ADA) наближава, съобщи Чарлз Хоскинсън

октомври 4, 2022 11:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата ера на Cardano (ADA) наближава, съобщи Чарлз Хоскинсън

По думите на Чарлз Хоскинсън проектът Cardano скоро ще навлезе в нова ера от пътната си карта.

Основателят на Cardano (ADA) Чарлз Хоскинсън заяви, че блокчейн мрежата скоро ще навлезе в ерата Voltaire, показвайки на индустрията “как се прави децентрализирано управление”.

Какво представлява ерата Voltaire в Cardano?

Ерата Voiltaire е моментът, в който Cardano ще стане напълно автономна, като въведе система за гласуване и хазна. Ерата ще отбележи пълната децентрализация на Cardano, която започна с въвеждането на разпределена инфраструктура в ерата Shelley.

Дотогава потребителите на блокчейна ще имат повече думата по отношение на посоката на развитие на мрежата, защото ще могат да подават предложения за подобрения на Cardano (CIP).

Също така ще бъде създадена каса, която да финансира всички CIP, приети от общността. Част от таксите за трансакции ще се събират за хазната.

Според пътната карта на Cardano, Voltaire ще отбележи края на управлението на Cardano от IOHK и началото на еволюцията му в “истински децентрализирана” блокчейн мрежа.

Cardano започва подготовка за ерата Voltaire

В публикация в блога на IOHK се обяснява, че Catalyst Project тества концепцията за хазна и демократично гласуване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц


IOHK вече прилага възможностите на механизма на хазната в Catalyst Project, който съчетава проучвания, социални експерименти и съгласие на общността, за да установи отворена, демократична култура в общността на Cardano.

Input Output заяви, че “Catalyst Project съвсем скоро ще бъде отворен за първата си публична бета програма” след приключилите тестове през лятото.

Фирмата също така разкри първия публичен фонд за проекта, който съдържа ADA на стойност до $250,000. Фондът се фокусира върху това как мрежата може да “насърчи разработчиците и предприемачите да изграждат dApps и бизнеси върху Cardano през следващите шест месеца”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Токенът на Twitter бота $JIM скочи с над 100% за 24 часа, Wall Street Memes ще го последва?

В инвеститорския свят се появи нов участник- $JIM (и той не е Джим Кери). Този токен, създаден от Twitter бота Jim, привлече вниманието на инвеститорите с невероятния си ръст от 106.85% в рамките на последните 24 часа.

юни 8, 2023 21:35 4 мин. четене

Пазарите са бичи настроени след сделката за тавана на дълга на САЩ, намерете най-добрите сделки с тази AI криптовалута

Неотдавнашното обявяване на предварителна сделка между Белия дом и Камарата на представителите на републиканците за повишаване на тавана на дълга на Съединените щати предизвика бичите настроения обратно на пазара. 

юни 8, 2023 21:25 5 мин. четене

Докато цените на криптовалутите се сриват, Collateral Network (COLT) отбелязва 40% скок

Въпреки цялостния спад в цените на криптовалутите, Collateral Network (COLT) се противопостави на тенденцията, като отбеляза забележителен 40% скок в стойността.

юни 8, 2023 21:10 3 мин. четене

9 най-добри безплатни сайтове за облачен майнинг на криптовалута – Дневен пасивен доход

Перспективата за добив на монети в замяна на пасивен доход привлича много участници от крипто пазара. В традиционния смисъл на думата добив обаче е необходимо скъпо оборудване и много енергия. Затова сега хората все по-често преминават към облачен майнинг.

юни 8, 2023 19:30 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.