НАЧАЛО Алткойни

Новата ера на Cardano (ADA) наближава, съобщи Чарлз Хоскинсън

04.10.2022 11:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата ера на Cardano (ADA) наближава, съобщи Чарлз Хоскинсън

По думите на Чарлз Хоскинсън проектът Cardano скоро ще навлезе в нова ера от пътната си карта.

Основателят на Cardano (ADA) Чарлз Хоскинсън заяви, че блокчейн мрежата скоро ще навлезе в ерата Voltaire, показвайки на индустрията “как се прави децентрализирано управление”.

Какво представлява ерата Voltaire в Cardano?

Ерата Voiltaire е моментът, в който Cardano ще стане напълно автономна, като въведе система за гласуване и хазна. Ерата ще отбележи пълната децентрализация на Cardano, която започна с въвеждането на разпределена инфраструктура в ерата Shelley.

Дотогава потребителите на блокчейна ще имат повече думата по отношение на посоката на развитие на мрежата, защото ще могат да подават предложения за подобрения на Cardano (CIP).

Също така ще бъде създадена каса, която да финансира всички CIP, приети от общността. Част от таксите за трансакции ще се събират за хазната.

Според пътната карта на Cardano, Voltaire ще отбележи края на управлението на Cardano от IOHK и началото на еволюцията му в “истински децентрализирана” блокчейн мрежа.

Cardano започва подготовка за ерата Voltaire

В публикация в блога на IOHK се обяснява, че Catalyst Project тества концепцията за хазна и демократично гласуване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц


IOHK вече прилага възможностите на механизма на хазната в Catalyst Project, който съчетава проучвания, социални експерименти и съгласие на общността, за да установи отворена, демократична култура в общността на Cardano.

Input Output заяви, че “Catalyst Project съвсем скоро ще бъде отворен за първата си публична бета програма” след приключилите тестове през лятото.

Фирмата също така разкри първия публичен фонд за проекта, който съдържа ADA на стойност до $250,000. Фондът се фокусира върху това как мрежата може да “насърчи разработчиците и предприемачите да изграждат dApps и бизнеси върху Cardano през следващите шест месеца”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) може да се срине – какво трябва да знаем

Анализатор и търговец на криптовалути, познат като Credible Crypto, изрази песимистична прогноза за цената на Cardano (ADA).

21.04.2024 7:00 1 мин. четене

AI прогноза за цената на Solana за следващата седмица

По-рано днес световният пазар на криптовалути се сблъска с волатилност, предизвикана от ескалиращото напрежение в Близкия изток.

20.04.2024 22:00 1 мин. четене

Отпразнува ли Илон Мъск “Денят на Dogecoin”?

Днес, 20 април, глобалната общност на Dogecoin празнува “Денят на DOGE”. Интересно е, че тазгодишният празник съвпадна точно с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

20.04.2024 21:00 1 мин. четене

Цената на Cardano може да скочи със 75% – време за покупка?

През последните месеци на 2023 г. и до края на март 2023 г. Cardano (ADA) показа значителни обещания, като изглеждаше готов за възходяща траектория, белязана от последователни етапи на по-високи върхове и по-високи дъна.

20.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.