НАЧАЛО Алткойни

Новата ера на Cardano (ADA) наближава, съобщи Чарлз Хоскинсън

октомври 4, 2022 11:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата ера на Cardano (ADA) наближава, съобщи Чарлз Хоскинсън

По думите на Чарлз Хоскинсън проектът Cardano скоро ще навлезе в нова ера от пътната си карта.

Основателят на Cardano (ADA) Чарлз Хоскинсън заяви, че блокчейн мрежата скоро ще навлезе в ерата Voltaire, показвайки на индустрията „как се прави децентрализирано управление“.

Какво представлява ерата Voltaire в Cardano?

Ерата Voiltaire е моментът, в който Cardano ще стане напълно автономна, като въведе система за гласуване и хазна. Ерата ще отбележи пълната децентрализация на Cardano, която започна с въвеждането на разпределена инфраструктура в ерата Shelley.

Дотогава потребителите на блокчейна ще имат повече думата по отношение на посоката на развитие на мрежата, защото ще могат да подават предложения за подобрения на Cardano (CIP).

Също така ще бъде създадена каса, която да финансира всички CIP, приети от общността. Част от таксите за трансакции ще се събират за хазната.

Според пътната карта на Cardano, Voltaire ще отбележи края на управлението на Cardano от IOHK и началото на еволюцията му в „истински децентрализирана“ блокчейн мрежа.

Cardano започва подготовка за ерата Voltaire

В публикация в блога на IOHK се обяснява, че Catalyst Project тества концепцията за хазна и демократично гласуване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц


IOHK вече прилага възможностите на механизма на хазната в Catalyst Project, който съчетава проучвания, социални експерименти и съгласие на общността, за да установи отворена, демократична култура в общността на Cardano.

Input Output заяви, че „Catalyst Project съвсем скоро ще бъде отворен за първата си публична бета програма“ след приключилите тестове през лятото.

Фирмата също така разкри първия публичен фонд за проекта, който съдържа ADA на стойност до $250,000. Фондът се фокусира върху това как мрежата може да „насърчи разработчиците и предприемачите да изграждат dApps и бизнеси върху Cardano през следващите шест месеца“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Alibaba интегрира блокчейн с помощта на Avalanche (AVAX)

Подразделението на китайския гигант в областта на електронната търговия Alibaba, Alibaba Cloud, обяви интеграция с блокчейнът на Avalanche (AVAX), за да захрани инициативите на компанията за нод като услуга (NaaS). 

декември 4, 2022 12:46 1 мин. четене