НАЧАЛО Други

Масови ликвидации последваха речта на Джером Пауъл

август 27, 2022 11:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Масови ликвидации последваха речта на Джером Пауъл

Общата стойност на ликвидираните позиции отново се увеличи чувствително, тъй като пазарът на криптовалути отново се оцвети в червено.

Биткойн засили неотдавнашните си ценови спадове, като се срина до малко под $20,000 на платформи като Binance за първи път от около шест седмици.

биткойн

Алтернативните монети също страдат, което води до ликвидиране на позиции на стойност почти $400 милиона от търговци с прекомерен .

В последната седмица движенията на Биткойн бяха относително стабилни. След като спадна с $4,000 през предходната седмица, BTC прекара по-голямата част от тази около $21,000. Преди няколко дни той тества $22,000, но опитът беше неуспешен.

Вчера криптовалутата се установи около $21,500, но точно тогава председателят на Фед Джером Пауъл отново се обърна към нацията, като по същество повтори предишната позиция на централната банка за това как ще се бори с инфлацията.

Крипто пазарите обаче реагираха с незабавен спад на цените и Биткойн се срина с $1,000 за няколко часа и по-късно продължи да потъва надолу. Той се потопи под $20,000 за първи път от средата на юли насам.

Алтернативните монети не са в по-добра форма. Някои от тях, като ETH, SHIB и AVAX, са с двуцифрен спад. Етериум падна под $1,500, след като преди два дни се качи над $1,700.

С по-силните корекции от страна на повечето алткойни, общата пазарна капитализация се срина под ключовото ниво от $1 трилион.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще има абсолютен срив на крипто пазара – Х. Дент


Тази засилена волатилност навреди на трейдърите, използващи прекомерен ливъридж. Данни от CoinGlass сочат, че общата стойност на ликвидациите през последните 24 часа е достигнала почти $400 милиона.

Досега са били ликвидирани повече от 125,000 трейдъри, като най-голямата ликвидирана позиция е била на OKX с търговската двойка BTC/USDT – на стойност $3.5 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.