НАЧАЛО Други

Крипто пазарите са на червено след речта на Пауъл

август 26, 2022 22:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто пазарите са на червено след речта на Пауъл

Цените на криптовалутите спаднаха в петък, след като председателят на Фед Пауъл говори за болката от инфлацията.

Криптовалутите се повишиха в часа преди речта, като Биткойн се търгуваше около $21,800, а Етериум скочи до над $1,700. 

Цените спаднаха по време на речта, като председателят на Фед сподели медианните прогнози на колегите си за лихвения процент – малко под 4% до края на годината.

“Макар че по-ниските стойности на инфлацията за юли са добре дошли, подобрението за един месец далеч не е това, което Комитетът трябва да види, преди да се увери, че инфлацията се понижава”, каза Пауъл. След това той добави, че решението на Фед през септември ще зависи от “съвкупността от постъпващите данни и развиващите се перспективи.”

Годишният темп на инфлация в САЩ се забави до 8.5% през юли от повече от 40-годишния връх от 9.1% през юни. Това беше под пазарните прогнози за 8.7%. Икономиката на САЩ спадна с 0.6% през второто тримесечие, сочат данни от 25 август. Това е по-добре от прогнозите от -0.7%.

Агресивната позиция срещу инфлацията вероятно ще продължи да оказва негативно влияние върху всички рискови активи в краткосрочен план. Това включва цифровите активи, заяви анализаторът на Fidelity Digital Assets Джак Нойройтер.

Пауъл предупреди, че домакинствата и бизнесът ще “усетят болката”, тъй като банката предприема действия за ограничаване на инфлацията.

Ако се появят все повече доказателства, че инфлацията е достигнала своя връх, тогава е вероятно лихвените проценти с по-дълъг матуритет да спаднат значително от сегашните си равнища – което ще послужи като възможен катализатор както за рисковите активи, така и за относително по-свободните финансови условия“, каза Нойройтер.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще повлияе ли Mt. Gox на цената на Биткойн?


В четвъртък Естер Джордж, ръководител на Фед на Канзас Сити, сподели още по-откровени забележки, като заяви пред телевизия Bloomberg, че лихвените проценти могат да надхвърлят 4% на определен етап. 

Трябва да повишим лихвените проценти, за да забавим търсенето и да върнем инфлацията към нашата цел“, каза Джордж. 

Симпозиумът в Джаксън Хоул се провежда всяка година в Уайоминг и обикновено се посещава от централни банкери, финансови министри, учени и други участници на пазара от цял свят. Темата на конференцията за 2022 г. е “преоценка на ограниченията пред икономиката и политиката“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.