НАЧАЛО Други

Марк Коходес намекна, че Silvergate Bank може да спре работа до седмица

март 6, 2023 11:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Марк Коходес намекна, че Silvergate Bank може да спре работа до седмица

В петък следобед ветеранът в продажбата на къси (шорт) позиции Марк Коходес сподели в Twitter снимки на очевидно празен офис на Silvergate, като предположи, че публично търгуваната банка е "местопрестъпление", а главният изпълнителен директор Алън Лейн заслужава затвор.

Базираната в Калифорния банка напоследък е подложена на сериозен контрол поради връзките си с криптоборсата FTX и с хедж фонда Alameda Research. Това доведе до рязък спад на акциите, като през последните шест месеца те се понижиха с около 95%.

В петък Moody’s понижи рейтинга на банката, позовавайки се на слабата капитализация и закъснялото подаване на годишните отчети. Неразкриването на лоши новини от страна на банката и предполагаемите манипулации с акциите от страна на ръководството допълнително подхраниха опасенията на инвеститорите.

Коходес предупреди инвеститорите на Silvergate още през ноември, когато за първи път нарече банката безстойностна компания във видеоинтервю за сайта за пазарни анализи Hedgeye. Той обвини банката, че е фронт за пране на пари и направи паралел с германския кредитор Wirecard, който се срина на фона на обвинения в мащабни измами през 2020 г.

Ветеранът смята, че зависимостта на FTX от Silvergate заслужава по-нататъшна проверка. Той припомни за цитат от съоснователя на FTX Сам Банкман-Фрийд, който преди време се появи на уебсайта на Silvergate:

Животът на крипто компанията може да бъде разделен на преди Silvergate и след Silvergate.

Връзките на банката с FTX и Alameda Research са довели до множество разследвания и съдебни дела. В един от колективните искове тя е обвинена в неправилно управление на средства, принадлежащи на клиенти на FTX и в това, че е имала “пряка видимост” за престъпления, извършвани на борсата и в хедж фонда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Анализатор споделя предупреждение за алткойна


Въпреки проблемите на компанията Коходес смята, че ръководството на Silvergate не е разкрило лошите новини за компанията, когато е научило за тях за първи път и че някой манипулира акциите. Той сподели, че продължава да шортва акциите и намекна, че може да заведе собствени съдебни дела срещу банката.

Предвид продължаващите разследвания и съдебни дела Коходес предположи, че банката може да не оцелее още дълго:

Ще бъда много изненадан, ако банката работи и през следващата седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене