НАЧАЛО Други

MakerDAO разкри плановете си да стартира два нови токена

04.05.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO разкри плановете си да стартира два нови токена

MakerDAO, платформа за децентрализирано финансиране (DeFi), ще представи два иновативни токена, с което ще направи значителна крачка напред.

Тези токени, условно наречени NewStable (NST) и NewGovToken (NGT), имат за цел да повишат стабилността, да разширят приемането и да насърчат по-голямото участие в управлението.

NewStable има за цел да се развие като усъвършенствана итерация на Dai, стабилната монета, която вече се предлага от платформата MakerDAO. Макар че официалното име все още не е разкрито, предварителната информация сочи, че NST ще разполага с подобрени стабилизиращи механизми, обслужващи не само опитните потребители, но и новодошлите.

За съществуващите притежатели на Dai прехвърлянето към NST или връщането обратно към Dai ще бъде безпроблемно. Притежателите на NST също ще получат възможности да получат дивиденти от NGT, когато започне фазата на разпределение.

Предстоящият управленски токен, NewGovToken, ще играе ключова роля в укрепването на управленската рамка на MakerDAO и разширяването на участието. За да се постигне това, общото предлагане на NGT ще претърпи реденоминация спрямо настоящия управленски токен на Maker (MKR).

Чрез обвързването на всеки MKR с 24,000 NGT повече потребители могат да придобият значителни дялове от собствеността, като смекчат дисбалансите в разпределението и демократизират собствеността на платформата заедно с вземането на решения. Подобно на NST, притежателите на MKR ще имат гъвкавостта да конвертират обратно в MKR, когато това се счита за необходимо.

Интегрирането на NST и NGT в екосистемата на MakerDAO представлява по-скоро разширяване, отколкото замяна на съществуващите токени. Потребителите ще запазят възможността да използват Dai и MKR наред с новите токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.