НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн: Ще стигне ли $100 след халвинга?

май 10, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн: Ще стигне ли $100 след халвинга?

Лайткойн (LTC) се завърна миналата година с MimbleWimble и рязко покачване на цените. Сега активът отново се съвзе благодарение на предстоящото халвинг събитие.

Халвингът на Лайткойн е повтарящо се събитие, което се провежда на всеки четири години, като се очаква да се случи през август 2023 г. В резултат на това възнаграждението за блок ще бъде намалено наполовина от 12.5 LTC на 6.25 LTC на блок.

Трябва да се отбележи, че първият халвинг на Лайткойн се случи през август 2015 г., когато възнаграждението за блок беше намалено от 50 LTC на 25 LTC на блок. Вторият халвинг се случи през август 2019 г., когато възнаграждението за блок беше намалено от 25 LTC на 12.5 LTC за блок. Тъй като общността се подготвя за третото такова събитие, се очаква и евентуален скок в цената на алткойна.

Възможно ли е LTC да поскъпне още преди предстоящия халвинг?

Към момента на писане на статията LTC се търгува за около $79.80 с дневен ръст от малко над 1.8%. Понастоящем активът е с 80.81% под най-високата си стойност за всички времена от $412.96. Очаква се халвинг събитието да съживи цената на криптовалутата.

Исторически погледнато, халвингът на Лайткойн се свързва с бичи тренд в цената му. В месеците, предхождащи халвингът, инвеститорите са склонни да купуват повече Лайткойн в очакване на събитието, което повишава търсенето и цената. Това би могло допълнително да доведе до потенциално изпомпване дори преди да се случи халвинга.

След намаляването на блок наградата обикновено се наблюдава краткосрочна корекция на цената, последвана от постепенна възходяща тенденция. Този път в общността на Лайткойн се наблюдава нарастващо чувство на оптимизъм по отношение на потенциала за повишаване на цената на LTC. Чарли Лий, който е създател на Лайткойн, наскоро сподели своите мисли и прогнози за бъдещето на LTC през следващите месеци.

Той каза:

Виждам цел за повишение от 10% (0.025 LTC/BTC). При следващия бичи пазар не би трябвало да е твърде трудно да се постигне 5% (0.0125). Честно казано, не виждам да се понижи много под 1% (0.0025). Следващият халвинг ще бъде след ~92 дни [вече по-малко]. Това ще бъде забавно.

Няколко други отбелязаха как активът може да достигне дори $1,000 след халвинга.

Намаляването на блок наградите на Лайткойн несъмнено е важно събитие. Макар че миналите резултати не са гаранция за бъдещи резултати, историческите данни предполагат, че халвингът на алткойна е оказал положително въздействие върху цената на актива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Според този Биткойн кит Avorak AI е изправен пред “най-малката съпротива срещу 100x” 

Avorak AI получи положителни оценки от виден инвеститор и Биткойн търговец, чието мнение, че Avorak AI е изправена пред “най-малката съпротива за 100x ръст”, показва силна вяра в растежа на платформата и потенциалните печалби за инвеститорите. 

юни 1, 2023 17:40 4 мин. четене

Шефът на Mastercard хвали блокчейн, Tradecurve приближава търговията до масите

Основните финансови услуги започват да тестват криптовалути. Въпреки това, много от тях остават до голяма степен нерешителни да се ангажират напълно с блокчейн пространството поради неговата нестабилност, несигурност и липсата на доверие в някои случаи.

юни 1, 2023 17:39 3 мин. четене

AI чатботовете ChatGPT и Google Bard дават прогнози за цените на Tradecurve и Collateral Network

Чатботовете с изкуствен интелект завладяха целия свят и криптовалутите не са по-различни, тъй като всички ентусиасти, търговци и инвеститори се впуснаха в пътешествие, за да разберат бъдещите ценови колебания и динамиката на криптовалутите, за да вземат добре обосновано решение с какво могат да диверсифицират.

юни 1, 2023 17:38 3 мин. четене

Цената на Solana (SOL) е доста подценена – Invest Answers

Според анонимният домакин на “InvestAnswers”, известен криптоаналитик, Solana (SOL) в момента е подценена в сравнение с конкурента си Етериум (ETH).

юни 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.