НАЧАЛО Други

Китай призна свойствата на криптовалутите за уреждане на дългове

май 8, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай призна свойствата на криптовалутите за уреждане на дългове

Регулациите на дигиталните активи в Китай продължават да се развиват въпреки съществуващата забрана в страната. Върховният съд на Китай наскоро издаде насоки, отнасящи се до спорове, свързани с криптовалути.

Според доклад на Wu Blockchain от 7 май, ако и двете страни са съгласни, сега се счита за правно приемливо уреждането на дълг с помощта на малка сума дигитални активи. Съдът признава, че криптовалутите притежават виртуални свойства в рамките на мрежата.

Той обаче изрично посочва, че този подход е допустим само ако няма други основателни възражения.

Когато участващите страни се споразумеят да компенсират дългове, произтичащи от взаимна размяна, трудови услуги и други основни отношения, като използват малка сума виртуална валута и няма други недействителни фактори, съдът ще признае договора за действителен“, постановява съдът.

Върховният съд предостави допълнителна яснота по отношение на сценария, при който една от страните се съгласява да прехвърли криптовалута на друга страна.

В такива случаи съдът ще установява обезщетението, като взема предвид реалната стойност на имуществото, приета от получаващата страна към момента на изпълнение на договора. Все пак получаващата страна не може да изпълни задълженията си поради ограниченията на политиката.

Позицията на Китай по отношение на криптовалутите остава противоречива и това неотдавнашно развитие носи значителни последици за крипто инвеститорите.
.
Въпреки забраната на Китай върху криптовалутите, интересът на инвеститорите напоследък рязко нарасна. Доклад от края на 2022 г. разкри, че Китай се нарежда сред десетте най-големи държави в света по отношение на приемането на криптовалути.

Беше посочено, че Пекинският междинен народен съд номер едно е обявил, че въпреки забраната физическите лица все още могат да участват в крипто търговията.

Трябва обаче да се отбележи едно условие: съдът уточни, че заинтересованите инвеститори могат да разглеждат криптовалутите само като виртуални активи и да се въздържат от използването им като валута.

В резултат на това все още не е сигурно дали неотдавнашните указания на Върховния съд показват признаване на правния статут на криптовалутите от страна на китайското правителство. Въпреки това Китай изглежда признава нарастващия интерес към дигиталните активи.

По-рано, както се спомена в доклад на Finbold, страната наложи 20% данък върху доходите на физическите лица върху инвестиционните печалби, получени от индивидуални крипто инвеститори и миньори на Биткойн (BTC).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.