НАЧАЛО Други

Криптовалутите се справят с финансовите бури и изпреварват традиционните акции

март 14, 2023 18:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите се справят с финансовите бури и изпреварват традиционните акции

След неотдавнашната банкова криза някои инвеститори се обърнаха към алтернативни възможности като например криптовалутите.

Silicon Valley Bank, Signature Bank и Silvergate се сблъскаха с финансови сътресения, което накара някои инвеститори да се насочат към DEX и CEX токени като OKB, GMX, dYdX и GT, които отбелязаха значително увеличение на цените през последните 24 часа.

Въпреки че не е сигурно дали банковата криза е единствената причина за увеличението на стойността на активите, то е видно че някои инвеститори се насочват към тези токени.

По-широкият криптопазар отбеляза голямо увеличение на общата стойност през последния ден след като няколко дни преди това понесе удар. Общата пазарна капитализация на криптопазара достигна $1.12 трилиона към момента на писане на статията, което представлява увеличение с около 7% през последния ден.

Други видове токени във възход са тези, свързани с токенизацията. SNX е открояващ се пример като цената му се повиши с близо 8%.

Въпреки неотдавнашните сътресения на световния пазар, дължащи се на банкови сривове, Биткойн и другите криптовалути се държат стабилно. През последните 24 часа BTC се повиши с близо 15% и към момента на писане на статията се оценява на приблизително $26,000.

Докато някои представители на бранша критикуват действията на американските власти по отношение на банките, наричайки ги анти крипто, други смятат, че криптовалутите не са виновни за банковите проблеми.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance ще купи криптовалути за $1 милиард


Член на борда на директорите на Signature bank също коментира, че това е “силно анти крипто послание”. Главният директор по политиката на Blockchain Association, Джейк Червински, обаче, смята, че крипто не е отговорно за проблемите на банките.

Тъй като няколко банки паднаха през последните няколко седмици, някои участници в крипто пространството се опасяват, че тяхното затваряне може да постави началото на нов домино ефект.

Като заключение може да се каже, че докато бъдещето на банковата индустрия остава несигурно, крипто пазарът продължава да бележи растеж и стабилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Срив на акциите на Deutsche Bank предизвика сътресения на пазара в Европа

Цената на акциите на Deutsche Bank рязко се понижи, повличайки след себе си и други известни европейски банки и породи опасения за потенциална криза в банковия сектор.

март 25, 2023 7:00 2 мин. четене