НАЧАЛО Други

Криптовалутите се справят с финансовите бури и изпреварват традиционните акции

14.03.2023 18:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криптовалутите се справят с финансовите бури и изпреварват традиционните акции

След неотдавнашната банкова криза някои инвеститори се обърнаха към алтернативни възможности като например криптовалутите.

Silicon Valley Bank, Signature Bank и Silvergate се сблъскаха с финансови сътресения, което накара някои инвеститори да се насочат към DEX и CEX токени като OKB, GMX, dYdX и GT, които отбелязаха значително увеличение на цените през последните 24 часа.

Въпреки че не е сигурно дали банковата криза е единствената причина за увеличението на стойността на активите, то е видно че някои инвеститори се насочват към тези токени.

По-широкият криптопазар отбеляза голямо увеличение на общата стойност през последния ден след като няколко дни преди това понесе удар. Общата пазарна капитализация на криптопазара достигна $1.12 трилиона към момента на писане на статията, което представлява увеличение с около 7% през последния ден.

Други видове токени във възход са тези, свързани с токенизацията. SNX е открояващ се пример като цената му се повиши с близо 8%.

Въпреки неотдавнашните сътресения на световния пазар, дължащи се на банкови сривове, Биткойн и другите криптовалути се държат стабилно. През последните 24 часа BTC се повиши с близо 15% и към момента на писане на статията се оценява на приблизително $26,000.

Докато някои представители на бранша критикуват действията на американските власти по отношение на банките, наричайки ги анти крипто, други смятат, че криптовалутите не са виновни за банковите проблеми.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance ще купи криптовалути за $1 милиард


Член на борда на директорите на Signature bank също коментира, че това е “силно анти крипто послание”. Главният директор по политиката на Blockchain Association, Джейк Червински, обаче, смята, че крипто не е отговорно за проблемите на банките.

Тъй като няколко банки паднаха през последните няколко седмици, някои участници в крипто пространството се опасяват, че тяхното затваряне може да постави началото на нов домино ефект.

Като заключение може да се каже, че докато бъдещето на банковата индустрия остава несигурно, крипто пазарът продължава да бележи растеж и стабилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му “Free Speech Systems”, без да поиска нейната ликвидация.

15.06.2024 19:00 2 мин. четене

Coinbase обяви подкрепата си за нова, базирана на Етериум криптовалута

Coinbase подкрепи ролева игра на тема пирати, създадена с помощта на блокчейн технологията, с издаден собствен токен.

15.06.2024 18:30 1 мин. четене

Топ 3 най-големи риска за глобалния икономически растеж

Според последна информация се очаква световната икономика да се стабилизира, но все още има предизвикателства пред нея.

15.06.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС, АСЕАН и ШОС не проявиха особен интерес към срещата на върха за мир в Украйна

Домакинството на Швейцария на Световната среща за мир, посветена на руско-украинската война, привлече разнопосочно участие от страна на международните участници, което разкрива забележителни тенденции по региони.

15.06.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.