НАЧАЛО Други

Делото между Binance и SEC бе отложено заради снежна буря

20.01.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Делото между Binance и SEC бе отложено заради снежна буря

Очакваната съдебна разправа на Binance с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) в окръжния съд на Вашингтон се отложи за следващата седмица поради значителна снежна буря, която наложи затварянето на съдебната зала в петък.

Борсата за криптовалути, която иска отхвърляне на иска на SEC, е пренасрочена да се изправи срещу регулатора в понеделник, съгласно заповедта на съдия Ейми Берман Джаксън.

През юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) заведе дело срещу Binance Holdings Ltd. и бившия ѝ главен изпълнителен директор Чанпен Джао,

В документите се твърди, че борсата е подвела клиентите, не е ограничила достъпа на американските инвеститори до Binance.com, насочила е средства към отделни инвестиционни фондове, собственост на Джао, и е работила като нерегистрирана борса. SEC също така определи 12 токена на платформата, включително BNB и BUSD, като ценни книжа.

Очаква се Binance да се противопостави на твърденията на SEC, като оспори нейното определение за ценни книжа, твърдейки, че липсата на договор отрича подобна категоризация.

Освен това Binance може да се позове на доктрината за важните въпроси, твърдейки, че решенията от национално значение изискват ясно разрешение от страна на Конгреса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Как технологичните гиганти манипулират фондовия пазар

В сферата на финансите действията на технологичните гиганти оказват значително влияние върху цените на акциите. Зад фасадата на иновациите и промените се крият сложни стратегии, създадени с цел да влияят на пазарите и да увеличават печалбите.

25.02.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.