НАЧАЛО Други

Бивш председател на CFTC се присъединява към борда на Paxos

15.05.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш председател на CFTC се присъединява към борда на Paxos

Дж. Кристофър Джанкарло, бивш председател на Комисията по търговия със стокови фючърси (CFTC), е готов да се присъедини към борда на директорите на издателя на стабилни монети Paxos, съобщи компанията.

Известен като “CryptoDad” Джанкарло ще си сътрудничи с други членове на борда, включително бившия американски сенатор Бил Брадли, да подкрепи инициативите за растеж на Paxos, според главния изпълнителен директор на крипто компанията Чарлз Каскарила.

Каскарила похвали застъпничеството на Джанкарло за блокчейн технологията и неговите прозрения, заявявайки, че те ще бъдат безценни, тъй като Paxos продължава да води в структурата на регулирания пазар на дигитални активи и иновациите в сектора на стабилните монети.

Paxos, регулирана от Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк, издава стабилни монети като PayPal USD (PYUSD), Pax Dollar (USDP) и Pax Gold. Миналата година Paxos спря да издава Binance USD (BUSD) след регулаторен контрол относно връзките му със стабилната монета на Binance.

По време на мандата си като председател на CFTC от 2017 г. до 2019 г. Джанкарло ръководи пускането на първите Биткойн фючърсни продукти. По-късно той написа книга за Биткойн деривати, озаглавена „Крипто таткото: Битката за бъдещето на парите“ и е съосновател на Digital Dollar Project, изследвайки иновации като дигиталната валута на централната банка на САЩ.

Изразявайки честта си да се присъедини към борда на Paxos, Джанкарло подчертава ангажимента на компанията към регулаторното съответствие и мисията му да изгради по-ефективна и приобщаваща финансова система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.