Home

Съдия отхвърли твърдението на SEC, че продажбите на BNB представляват разпространение на ценни книжа

29.06.2024 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдия отхвърли твърдението на SEC, че продажбите на BNB представляват разпространение на ценни книжа

Съдия Ейми Берман Джаксън отхвърли иска на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), че вторичните продажби на монетите BNB на Binance могат да се квалифицират като ценни книжа съгласно теста на Хауи.

Позовавайки се на подобно решение на съдия Аналиса Торес по делото с Ripple, съдия Джаксън подчерта необходимостта от отчитане на икономическата реалност на сделката с токени при прилагането на теста.

Съдия Джаксън отбеляза още, че аргументът на правителството, в който се твърди, че “криптоактивите са въплъщение на инвестиционния договор“, заедно с точките за естеството на технологията, независимостта на платформата и представянето на токените, е недостатъчен, за да се класифицират вторичните продажби на BNB като инвестиционни договори.

Освен това съдията отхвърли претенциите на SEC относно продажбата на стабилната монета Binance USD (BUSD) и функцията за пасивен доход “Simple Earn“. Тя посочи, че основната теория на SEC, която не твърди директно, че монетите са ценни книжа, а вместо това ги формулира като инвестиционни договори, е непоследователна.

Беше подчертано още, че естеството на даден токен може да се развива с течение на времето, което предполага, че дори ако даден токен първоначално се квалифицира като ценна книга, не е задължително да остане такава за неопределено време. Това разграничение значително отслабва позицията на SEC и е ключово решение в дебата относно класификацията на цифровите активи.

Въпреки тази значителна победа за Binance, съдия Джаксън позволи на SEC да продължи да води дела, свързани с програмата на Binance за стейкинг на BNB, нарушенията на правилата за борба с измамите и продажбите на BNB след провеждането на ICO. SEC може също така да поддържа твърденията си, че основателят на Binance Чанпен Джао е действал като “контролиращо лице” на компанията, което предполага, че Binance е трябвало да се регистрира съгласно Закона за борсите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Основателят на Bitzlato е освободен след изтърпяно наказание за крипто престъпления

Основателят на закритата крипто борса Bitzlato е освободен след излежаване на 18-месечен затвор.

19.07.2024 20:00 1мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – какво следва за цената на ADA?

Cardano (ADA) може да види значителни ценови движения през следващия месец с предстоящия хард форк Chang.

19.07.2024 19:30 2мин. четене

XRP китовете правят големи движения на фона на волатилността на цените

Популярният алткойн XRP преживява сериозна активност от страна на китовете на фона на продължаващата волатилност на цените.

19.07.2024 18:30 1мин. четене

Този алткойн е на път да продължи бичия тренд след експлозивни печалби

Популярен крипто анализатор прогнозира продължаващ ръст за алткойн, който се повиши значително през изминалата година.

19.07.2024 16:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.