НАЧАЛО Други

Крипто стартъпите са получили над $930 милиона финансиране от VC фирми през април

04.05.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто стартъпите са получили над $930 милиона финансиране от VC фирми през април

По данни на DefiLlama през април фондовете за рисков капитал (VC) са вложили $935 милиона в крипто стартъпи, което е с 8% по-малко спрямо март, когато беше регистрирано най-голямото месечно набиране на средства от октомври 2022 г. насам.

По-голямата част от инвестициите, възлизащи на над $730 милиона, се вляха в крипто стартъпи, фокусирани върху изграждането на блокчейн инфраструктура. Тази цифра представлява 78% от общата сума, набрана през миналия месец, и надминава $655 милиона през март – пиковия месец за инфраструктурни инвестиции през първото тримесечие.

Monad, блокчейн от първи слой, си осигури най-големия кръг за набиране на средства през този период, получавайки $225 милиона от известни играчи като Paradigm, Electric Capital и Coinbase Ventures. Berachain, друг блокчейн от първи слой, привлече значително финансиране през април, като $100 милиона бяха инвестирани от Framework Ventures, Samsung Next, Arrington Capital и др.

Освен това частната продажба на OP токени от блокчейна Optimism на a16z на стойност $90 милиона на 30 април допринесе за инфраструктурните инвестиции.

Секторът на децентрализираните финанси (DeFi) също отбеляза увеличение на финансирането от VC през април, улавяйки $157 милиона, което надхвърли резултатите от март с $50 милиона. Ellipsis Labs получи $20 милиона в кръг, ръководен от Paradigm, за да разработи примитивна ликвидност на веригата върху блокчейна Solana.

Друг сектор, който привлече вниманието на VC сектора през април, са приложенията с фокус върху Web3, които скочиха от $3 милиона през март до $19 милиона през април. Водеща сред инвестициите е Legitimate, която си осигури $4.3 милиона за разработване на продукт, насочен към свързване на физическия и дигиталния свят.

За разлика от тях, при Web3 игрите се наблюдава спад в притока на капитали от рискови фондове, като през април те са намалели от $83 милиона на $24.7 милиона. Avalon, студио за крипто игри, получи $10 милиона от VC, което представлява почти половината от финансирането, насочено към този сектор през миналия месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.