НАЧАЛО Финтех

Крипто портфейлът MetaMask представя нова актуализация тази седмица

07.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто портфейлът MetaMask представя нова актуализация тази седмица

MetaMask, водещ крипто портфейл, обяви, че скоро ще стартира нова функция, наречена "смарт транзакции". Тази функция, която ще бъде въведена тази седмица, бележи първата от поредица актуализации, съобразени с наскоро представената пътна карта на портфейла.

Разработена от Consensys, функцията има за цел да смекчи ефекта на максималната извличана стойност (MEV), като потенциално намали таксите за транзакции за потребителите.

Надеждният крипто портфейл е от решаващо значение за инвеститорите в дигитални активи, като предлага едновременно сигурност и лекота на използване. От създаването си през 2016 г. MetaMask неизменно води в индустрията в тези области. Предстоящата функция “смарт транзакции” представлява ангажимента на MetaMask да запази позицията си на най-добър избор за потребителите на Етериум.

Тази новаторска функция позволява транзакциите да се подават във “виртуален мемпул”, преди да бъдат финализирани в блокчейна. Тази стратегия помага да се предпазят потребителите от тактиките на MEV, които включват нечестни дейности като пренареждане на транзакциите или т.нар. “фронт-рънинг”, сходни с подобни практики в традиционните финанси, които по принцип не се одобряват.

Практиките на MEV могат да окажат неблагоприятно въздействие върху мрежата на Етериум, увеличавайки разходите за транзакции и забавяйки времето за обработка. Джейсън Линехан, директор “Специални механизми” в Consensys, заяви пред Coindesk, че тези практики губят приблизително $400 милиона годишно.

Новата функция е предназначена не само за защита от MEV, но и за поддържане на поверителността и целостта на транзакциите, което я отличава от частния мемпул. Въпреки че има опасения относно потенциалната централизация, Consensys твърди, че тази функция може значително да се справи със скритите разходи, които понастоящем тормозят Етериум, което я прави изключително важна разработка в продължаващата еволюция на MetaMask и нейните предложения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.