НАЧАЛО Други

Крипто платформата FalconX стигна до споразумение със CFTC за $1.8 милиона

14.05.2024 22:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто платформата FalconX стигна до споразумение със CFTC за $1.8 милиона

FalconX ще трябва да плати $1.8 милиона, за да покрие обвиненията на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), че е нарушила законите за стоките, като не се е регистрирала като търговец на фючърсни комисиони (FCM).

Работейки чрез своя продукт „Edge“, FalconX е служила като крипто брокер, предоставяйки на институционални клиенти, включително на някои от тях в САЩ, достъп до различни крипто борси за търговия с деривати като фючърси и суапове.

Въпреки че се брандира като „най-големия първокласен брокер на дигитални активи“, FalconX не бе регистрирана по подходящ начин в CFTC. Докато едно от нейните портфейлни дружества, FalconX Bravo, е било регистрирано като суап дилър в CFTC от август миналата година, както се посочва в споразумението за уреждане на спора.

В бизнес практиките на FalconX за институционални клиенти често липсваше точна KYC информация, предоставяна на крипто борсите, с които тя търгуваше. Въпреки това, след като през март 2023 г. CFTC заведе дело срещу Binance и нейния бивш главен изпълнителен директор Чанпен Джао за подобни нарушения, FalconX доброволно подобри подхода си към събирането на информация, идентифицираща клиента. Това включваше изискване от клиентите да идентифицират местоположението на крайните бенефициенти на активите, корпоративните седалища и служителите, контролиращи Edge сметката на инвеститора.

След въвеждането на тези по-строги изисквания за опознаване на клиентите (KYC0 FalconX докладва на CFTC, че Edge е загубил половината от клиентите си.

В споразумението за уреждане на спора CFTC призна усилията на FalconX за отстраняване на нередностите и същественото сътрудничество с разследването, което доведе до намаляване на санкцията в сравнение с тази, която можеше да бъде наложена.

Като част от споразумението, FalconX трябва да плати $1,179,008 под формата на освобождаване от отговорност и гражданска санкция в размер на $589,504. Освен това тя трябва да преустанови и да се въздържа от действия като нерегистриран FCM.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.