НАЧАЛО Биткойн

Крипто лятото наближава – какво да очакваме?

01.05.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто лятото наближава – какво да очакваме?

Според бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал, в предстоящата фаза на „крипто лято“ в пазарния цикъл може да станем свидетели на зашеметяващи оценки в два подсектора на дигиталните активи.

Пал прогнозира, че проекти за алткойни, свързани с изкуствен интелект (AI) и токенизирани активи от реалния свят (RWA), може да претърпят експоненциален растеж през този период на увеличени цени и обем на търговия.

Пал предполага, че „крипто лятото“ и последващите фази могат да доведат до скок на цените, воден от еуфория и спекулации. Той предупреждава за завишени оценки за непроверени концепции като AI и RWA, които могат да допринесат за объркване на пазара.

Освен това Пал очаква, че Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC), като Solana (SOL) потенциално ще надмине както BTC, така и ETH през този период.

Пал обаче предупреждава, че пътят към нови исторически върхове за дигиталните активи няма да бъде плавен, като прогнозира случайни резки корекции поради прекомерен ливъридж.

Той нарича това явление „банановата зона“, характеризираща се с параболични ралита на BTC и алткойните, докато се изкачват до нови висоти. Прозренията на Пал подчертават както оптимизма, така и предпазливостта при навигирането на предстоящите нестабилни крипто пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.