НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен

септември 10, 2022 15:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен

Бенджамин Коуен, основател на блокчейн фирмата CryptoVerse, предположи, че Биткойн вероятно ще претърпи корекция през следващите месеци.

Говорейки по време на интервю за Kitco News на 8 септември, Коуен отбеляза, че корекцията ще отрази историческите движения на цената на Биткойн, особено след достигане на рекордна стойност. 

Биткойн се коригира с почти 70% от около $69,000, който е историческия максимум, регистриран през ноември миналата година. 

Както Коуен обясни:

В сравнение с различните мечи пазари, знаете, че прекарваме няколко месеца в спад от около 70% от историческия връх, а след това, като че ли в края на годината или в началото на следващата година, получаваме окончателната капитулация.

Какво може да е катализатор за тази корекция?

Според Коуен един от основните фактори, за които трябва да се внимава, са мерките на Федералния резерв за ограничаване на нарастващата инфлация. Той смята, че инвеститорите трябва да бъдат предпазливи по отношение на повишаването на лихвените проценти в условията на слаба икономика. 

Анализаторът също така отбеляза, че дейността на ФЕД е отчасти отговорна за нарушаването на бичия пазар на Биткойн, докато поддържането на политиките на институцията е ключов фактор, който трябва да се следи. 
На фона на прогнозата Биткойнът се възстанови значително, търгувайки се на ниво от $21,100, след като записа ръст от почти 10% през последните 24 часа. В същото време ралито на Биткойн подтикна общия крипто пазар да си възвърне капитализацията от $1 трилион.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да определи посоката на пазарите – Cred


Влиянието на Сливането

Освен това Коуен отбеляза, че предстоящият ъпгрейд на Сливането в мрежата на Етериум ще бъде общ ключов катализатор на растежа на крипто пазара. Той предположи, че ако ъпгрейдът, насрочен за средата на септември, е успешен, това ще изгради доверие в пазара. 

“Това е много важно събитие за цялото крипто пространство, защото ако то протече по план и няма големи затруднения, тогава мисля, че може да осигури много доверие в класа активи като цяло в момент, когато наистина се нуждаем от това, ако се замислим за всичко лошо, което се случи в крипто тази година. <…> Мисля, че има много хора, които просто нямат доверие на криптовалутите в момента”, добави той. 

Изпълнителният директор отбеляза, че доверието е необходимо, за да се привлекат институционални инвеститори в криптовалутите. Струва си да се отбележи, че институционалният принос беше от решаващо значение за стимулирането на последния бичи пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.