НАЧАЛО Регулации

Конфискуването на криптовалути във Великобритания

май 10, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конфискуването на криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство обмисля да предостави на отдел "Приходи и митници" допълнителни правомощия за изземване на дигитални активи от попечителски портфейли на компании, които участват в укриване на данъци.

Това предложение се разглежда в светлината на наскоро приетите разпоредби, които установяват стандартни практики за транзакции с дигитални активи.

Данъчната служба на Обединеното кралство очаква да получи приблизително $12 милиона от индивидуални данъци върху криптовалутите.

Понастоящем парламентът разглежда потенциални изменения на законодателството за пряко събиране на дългове (DRD), което понастоящем позволява на HMRC да изземва средства от банковите сметки на лица, укриващи данъци.

Предложеното изменение, изложено в нов консултативен документ, ще позволи на HMRC да получи достъп до попечителски портфейли и сметки в PayPal.

Въпреки че крипто борсите не могат да ограничават депозитите на потребителите, те могат да ограничават потребителите да конвертират средства в традиционна валута или да ги прехвърлят в друг портфейл.

Заинтересованите страни изразиха увереност, че HMRC ще направи отговорна преценка по отношение на използването на съществуващата DRD, като по този начин ще избегне всякаква злоупотреба с привилегиите на дигиталните портфейли.

За да разработи предложението и да идентифицира потенциалните предизвикателства при прилагането му, правителството планира да се ангажира с “операторите на портфейли” чрез процес на консултации.

През последния данъчен сезон HMRC събра приходи в размер на £787 милиарда ($994 милиарда).

Криптовалутите вече ще бъдат включени в индивидуалните данъчни декларации, което ще доведе до приблизително $12 милиона увеличение на приходите от данъка върху капиталовите печалби.

Правоприлагащите органи, като Лондонската столична полиция, вече разполагат с възможността да конфискуват криптовалути, свързани с престъпни дейности.

През предходната година агенцията разби операция за трафик на наркотици чрез проследяване на крипто транзакции между износителя и вносителя, което доведе до конфискуването на незаконни дигитални активи на стойност близо $400 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.