НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Срив до $12,000 изглежда силно вероятен

ноември 10, 2022 11:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Срив до $12,000 изглежда силно вероятен

Стремежът на Биткойн (BTC) да излезе от мечия пазар претърпя сериозен удар, след като крипто секторът беше засегнат от високопрофилна криза на ликвидността, засегнала борсата FTX. Вследствие на това водещата криптовалута се коригира почти до двугодишно дъно, а биковете изглеждат безпомощни.

В тази насока анализаторът на Kitco News Джим Вайкоф на 9 ноември каза, че мечките имат техническо предимство, което се изразява във възможна устойчива корекция на цената на Биткойн.

Според Вайкоф кризата с FTX като цяло е подкопала доверието на инвеститорите, отбелязвайки, че пазарът трябва да очаква „сериозна ликвидна криза“.

„Мечките бързо набраха техническа мощ, която предполага по-голям натиск за понижаване на цените в краткосрочен план. Пазарът все още шуми около сътресенията на пазарите на криптовалути във вторник, които се пренесоха в купуването на злато като сигурно убежище и рязко повишиха цените на жълтия метал и среброто“, каза той.

Биткойн може отново да тества $12,000

Освен това крипто аналитикът с псевдоним AltcoinSherpa предположи в туит, че на фона на настоящите пазарни условия следващото ценово действие на Биткойн може да имитира историческите тенденции.

Според експерта активът може да коригира стойността си до $12,000 – стойност, която би формирала „силна съпротива за Биткойн“. Той също така призна, че позицията от $20,000 е „солидно пробита“.

Забележително е, че анализаторът заяви, че в случай че позицията от $12,000 бъде достигната, Биткойн вероятно ще привлече засилен натиск за покупки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарната катастрофа тепърва ще се разиграва, твърди Артър Хейс


Експертът по крипто търговия Майкъл ван де Поуп посочи, че все още има възможност да видим корекция до $10,000 – но това ще зависи от начина, по който пазарът реагира на кризата.

„Възможно ли е [Биткойн да падне до $10,000]? Определено, това е силно вероятно, или $12,000-14,000 също – всичко зависи от това как ще се развият нещата оттук нататък. Въпреки това не бих се осмелил да започна да шортвам Биткойн тук. По-скоро DCA и инвестиция“, каза той.

Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence посочи, че Биткойн може да намери ниво на подкрепа при $10,000 като същевременно предупреди, че ситуацията с FTX може да предизвика „макроикономическо домино“.

Цена на Биткойн

Мечите перспективи се разпространиха и върху техническите показатели на Биткойн. По-специално, обобщението на еднодневните технически показатели сочи „продажба“ докато пълзящите средни сочат към „силна продажба“. Осцилаторите се държат на неутрална територия.

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от $15,700, губейки 8.25% от стойността си през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене