НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Срив до $12,000 изглежда силно вероятен

10.11.2022 11:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Срив до $12,000 изглежда силно вероятен

Стремежът на Биткойн (BTC) да излезе от мечия пазар претърпя сериозен удар, след като крипто секторът беше засегнат от високопрофилна криза на ликвидността, засегнала борсата FTX. Вследствие на това водещата криптовалута се коригира почти до двугодишно дъно, а биковете изглеждат безпомощни.

В тази насока анализаторът на Kitco News Джим Вайкоф на 9 ноември каза, че мечките имат техническо предимство, което се изразява във възможна устойчива корекция на цената на Биткойн.

Според Вайкоф кризата с FTX като цяло е подкопала доверието на инвеститорите, отбелязвайки, че пазарът трябва да очаква “сериозна ликвидна криза”.

“Мечките бързо набраха техническа мощ, която предполага по-голям натиск за понижаване на цените в краткосрочен план. Пазарът все още шуми около сътресенията на пазарите на криптовалути във вторник, които се пренесоха в купуването на злато като сигурно убежище и рязко повишиха цените на жълтия метал и среброто”, каза той.

Биткойн може отново да тества $12,000

Освен това крипто аналитикът с псевдоним AltcoinSherpa предположи в туит, че на фона на настоящите пазарни условия следващото ценово действие на Биткойн може да имитира историческите тенденции.

Според експерта активът може да коригира стойността си до $12,000 – стойност, която би формирала “силна съпротива за Биткойн”. Той също така призна, че позицията от $20,000 е “солидно пробита”.

Забележително е, че анализаторът заяви, че в случай че позицията от $12,000 бъде достигната, Биткойн вероятно ще привлече засилен натиск за покупки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарната катастрофа тепърва ще се разиграва, твърди Артър Хейс


Експертът по крипто търговия Майкъл ван де Поуп посочи, че все още има възможност да видим корекция до $10,000 – но това ще зависи от начина, по който пазарът реагира на кризата.

“Възможно ли е [Биткойн да падне до $10,000]? Определено, това е силно вероятно, или $12,000-14,000 също – всичко зависи от това как ще се развият нещата оттук нататък. Въпреки това не бих се осмелил да започна да шортвам Биткойн тук. По-скоро DCA и инвестиция”, каза той.

Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence посочи, че Биткойн може да намери ниво на подкрепа при $10,000 като същевременно предупреди, че ситуацията с FTX може да предизвика “макроикономическо домино”.

Цена на Биткойн

Мечите перспективи се разпространиха и върху техническите показатели на Биткойн. По-специално, обобщението на еднодневните технически показатели сочи “продажба” докато пълзящите средни сочат към “силна продажба”. Осцилаторите се държат на неутрална територия.

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от $15,700, губейки 8.25% от стойността си през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Манията по Биткойн Runes отминава след огромен срив на транзакциите

Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи като доминиращ в трафика на блокчейна на Биткойн в осем дни, предимно през уикендите, което съвпадна с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

23.05.2024 17:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп започна да приема Биткойн, Етериум и други криптовалути за кампанията си

Уебсайтът на предизборната кампания на бившия президент Доналд Тръмп обяви, че приема дарения в криптовалута, като предоставя на потребителите възможността да правят вноски с фиатна валута или с различни криптовалути.

23.05.2024 7:00 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.