НАЧАЛО Други

Китай в топ 10 на страните по приемане на крипто

септември 16, 2022 9:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай в топ 10 на страните по приемане на крипто

Въпреки мащабните репресии и забрани на услуги, свързани с криптовалути, Китай вече се нарежда в първата десетка на водещите държави по приемане на дигитални активи.

21По-конкретно, азиатският икономически гигант се нарежда на десето място в глобалния индекс за приемане на криптовалути през 2022 г. с общ резултат от 0.535, сочат данни, публикувани на 14 септември от Chainalysis.

Китай скача с три позиции нагоре от миналогодишното си 13-то място, докато Виетнам запазва първото място за втора поредна година с индексен резултат от 1. Филипините се нареждат на второ място с резултат от 0.753, следвани от Украйна с 0.694, а Индия е четвърта с резултат от 0.663. Съединените щати заемат пето място с индексен резултат от 0.653.

Индексът се основава на класация на получената стойност на централизираните услуги, класация на получената стойност на централизираните услуги на дребно, класация на обема на търговията на P2P борсата и получената DeFi стойност.

Забраната за криптовалути в Китай не се спазва напълно

По последни данни се предполага, че е възможно да има пропуск в прилагането на забраната.

Oтбелязва се, че в Китай е регистрирано значително използване на централизирани крипто услуги, което се отразява на общите инвестиции и тези на дребно.

От Chainalysis заявиха:

Това е особено интересно, като се има предвид репресията на китайското правителство срещу дейността с криптовалути, която включва забрана за всякаква търговия с криптовалути, обявена през септември 2021 г. Нашите данни показват, че забраната е била или неефективна, или слабо прилагана.

Въпреки това Chainalysis отбеляза, че проучването не отчита използване на VPN. Това предполага, че търговците на криптовалути са станали по-малко загрижени за прикриването на следите си.

Интересно е, че миналата година Китай инициира забрана за търговия и добив на криптовалути с мотива, че секторът застрашава финансовата стабилност. Този ход доведе до рязък спад на цените на Биткойн (BTC), а майнинг дейностите бяха засегнати негативно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000


Оттогава насам обаче добивните дейности се възстановиха, като операторите мигрираха към приятелски юрисдикции. Освен това през ноември миналата година Биткойн отбеляза исторически връх.

Като цяло изследователите отбелязаха, че темпът на приемане на криптовалути през 2022 г. се е изравнил през последната година, след като от 2019 г. насам е нараствал последователно на фона на продължаващия мечи пазар.

В същото време има индикации, че инвеститорите, които са навлезли в крипто пространството по време на ралитата през 2020 г. и 2021 г., залагат на евентуално възстановяване, като продължават да инвестират в сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене

Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро

Членове на Европейския парламент (ЕП) разкритикуваха решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да привлече Amazon за партньор.

септември 30, 2022 10:12 1 мин. четене