Home

Китай в топ 10 на страните по приемане на крипто

16.09.2022 9:21 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай в топ 10 на страните по приемане на крипто

Въпреки мащабните репресии и забрани на услуги, свързани с криптовалути, Китай вече се нарежда в първата десетка на водещите държави по приемане на дигитални активи.

21По-конкретно, азиатският икономически гигант се нарежда на десето място в глобалния индекс за приемане на криптовалути през 2022 г. с общ резултат от 0.535, сочат данни, публикувани на 14 септември от Chainalysis.

Китай скача с три позиции нагоре от миналогодишното си 13-то място, докато Виетнам запазва първото място за втора поредна година с индексен резултат от 1. Филипините се нареждат на второ място с резултат от 0.753, следвани от Украйна с 0.694, а Индия е четвърта с резултат от 0.663. Съединените щати заемат пето място с индексен резултат от 0.653.

Индексът се основава на класация на получената стойност на централизираните услуги, класация на получената стойност на централизираните услуги на дребно, класация на обема на търговията на P2P борсата и получената DeFi стойност.

Забраната за криптовалути в Китай не се спазва напълно

По последни данни се предполага, че е възможно да има пропуск в прилагането на забраната.

Oтбелязва се, че в Китай е регистрирано значително използване на централизирани крипто услуги, което се отразява на общите инвестиции и тези на дребно.

От Chainalysis заявиха:

Това е особено интересно, като се има предвид репресията на китайското правителство срещу дейността с криптовалути, която включва забрана за всякаква търговия с криптовалути, обявена през септември 2021 г. Нашите данни показват, че забраната е била или неефективна, или слабо прилагана.

Въпреки това Chainalysis отбеляза, че проучването не отчита използване на VPN. Това предполага, че търговците на криптовалути са станали по-малко загрижени за прикриването на следите си.

Интересно е, че миналата година Китай инициира забрана за търговия и добив на криптовалути с мотива, че секторът застрашава финансовата стабилност. Този ход доведе до рязък спад на цените на Биткойн (BTC), а майнинг дейностите бяха засегнати негативно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000


Оттогава насам обаче добивните дейности се възстановиха, като операторите мигрираха към приятелски юрисдикции. Освен това през ноември миналата година Биткойн отбеляза исторически връх.

Като цяло изследователите отбелязаха, че темпът на приемане на криптовалути през 2022 г. се е изравнил през последната година, след като от 2019 г. насам е нараствал последователно на фона на продължаващия мечи пазар.

В същото време има индикации, че инвеститорите, които са навлезли в крипто пространството по време на ралитата през 2020 г. и 2021 г., залагат на евентуално възстановяване, като продължават да инвестират в сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.