НАЧАЛО Други

Китай в топ 10 на страните по приемане на крипто

септември 16, 2022 9:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай в топ 10 на страните по приемане на крипто

Въпреки мащабните репресии и забрани на услуги, свързани с криптовалути, Китай вече се нарежда в първата десетка на водещите държави по приемане на дигитални активи.

21По-конкретно, азиатският икономически гигант се нарежда на десето място в глобалния индекс за приемане на криптовалути през 2022 г. с общ резултат от 0.535, сочат данни, публикувани на 14 септември от Chainalysis.

Китай скача с три позиции нагоре от миналогодишното си 13-то място, докато Виетнам запазва първото място за втора поредна година с индексен резултат от 1. Филипините се нареждат на второ място с резултат от 0.753, следвани от Украйна с 0.694, а Индия е четвърта с резултат от 0.663. Съединените щати заемат пето място с индексен резултат от 0.653.

Индексът се основава на класация на получената стойност на централизираните услуги, класация на получената стойност на централизираните услуги на дребно, класация на обема на търговията на P2P борсата и получената DeFi стойност.

Забраната за криптовалути в Китай не се спазва напълно

По последни данни се предполага, че е възможно да има пропуск в прилагането на забраната.

Oтбелязва се, че в Китай е регистрирано значително използване на централизирани крипто услуги, което се отразява на общите инвестиции и тези на дребно.

От Chainalysis заявиха:

Това е особено интересно, като се има предвид репресията на китайското правителство срещу дейността с криптовалути, която включва забрана за всякаква търговия с криптовалути, обявена през септември 2021 г. Нашите данни показват, че забраната е била или неефективна, или слабо прилагана.

Въпреки това Chainalysis отбеляза, че проучването не отчита използване на VPN. Това предполага, че търговците на криптовалути са станали по-малко загрижени за прикриването на следите си.

Интересно е, че миналата година Китай инициира забрана за търговия и добив на криптовалути с мотива, че секторът застрашава финансовата стабилност. Този ход доведе до рязък спад на цените на Биткойн (BTC), а майнинг дейностите бяха засегнати негативно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ : Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000


Оттогава насам обаче добивните дейности се възстановиха, като операторите мигрираха към приятелски юрисдикции. Освен това през ноември миналата година Биткойн отбеляза исторически връх.

Като цяло изследователите отбелязаха, че темпът на приемане на криптовалути през 2022 г. се е изравнил през последната година, след като от 2019 г. насам е нараствал последователно на фона на продължаващия мечи пазар.

В същото време има индикации, че инвеститорите, които са навлезли в крипто пространството по време на ралитата през 2020 г. и 2021 г., залагат на евентуално възстановяване, като продължават да инвестират в сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.