НАЧАЛО Регулации

Още FUD – Китай предприема стриктни разпоредби срещу крипто

септември 24, 2021 13:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още FUD – Китай предприема стриктни разпоредби срещу крипто

Китайската народна банка публикува нов документ, в който се описва как се затягат мерките срещу търговията с криптовалути.

Китайската централна банка заяви в съобщение в петък, че всички услуги, които ви позволяват да обменяте фиатни валути и крипто активи или между самите крипто активи, сега се третират като незаконни дейности.

Тези разпоредби ще се насочат към извънборсови услуги, които все още са налични в Huobi, OKEx и Binance, които позволяват на китайските потребители да обменят фиат юана си в крипто активи, за да участват в дейности за търговия с крипто.

Освен това в известието се посочва, че предлагането на услуги за търговия с крипто деривати също е незаконен бизнес в Китай, дори за чуждестранни борси, които правят услугата достъпна за китайските жители. 

Остава да се види обаче дали Huobi, OKEx и Binance ще прекратят своите извънборсови услуги.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano ще направи голямо обявление този уикенд

PBoC заяви, че лица, които живеят в Китай, но работят за чуждестранни крипто борси за предоставянето на търговия с крипто в Китай също са предмет на съдебно преследване.

Цената на Биткойн е спаднала с над $2,000, след като изявлението на PBoC стана публично достояние. Това следва съобщението за репресиите му през май тази година, при което последваха голямо изтичане на Биткойн миньори от региона.

Междувременно Националната комисия за развитие и реформация, централната агенция за макроикономическото планиране в Китай, издаде този месец отделен документ, който прави борбата с криптодобива част от годишните ключови показатели за ефективността на провинциите.

Това е ход, който има за цел да превърне борбата с добива в системно и продължително усилие.


КОРЕКЦИЯ: Изглежда забраната е валидна от 2017-та, като има малко допълнение за хора в Китай, които помагат на компании извън държавата да извършват крипто търговия. Съобщението е било публикувано на 15-ти септември, което кара целият спад да изглежда на координиран FUD (страх, несигурност и съмнение) със съдействието на големи медии като Bloomberg.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене