НАЧАЛО Регулации

Канада иска да увеличи данъка върху капиталовите печалби до 66%

15.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канада иска да увеличи данъка върху капиталовите печалби до 66%

Предложението на министър-председателя Джъстин Трюдо за повишаване на данъка върху капиталовите печалби до 66% в началото на 2024 г. има за цел да се справи с финансовия натиск, който жилищният пазар оказва върху канадските граждани.

Това увеличение включва капиталовите печалби от сделки с акции и продажби на криптовалути, като се възнамерява да генерира значителни данъчни приходи. Предложението се сблъска със значителен отпор както от страна на гражданите, така и от страна на компаниите, които твърдят, че повишаването на данъка ще доведе до прекомерна тежест за инвеститорите и ще възпрепятства икономическата активност.

Предложеното повишаване на данъка потенциално би засегнало необлагани досега печалби, включително около 54 милиона канадски долара ($39 милиона) от печалби от криптовалути. Това е част от по-широките усилия на Канадската агенция за приходите (CRA) да се насочи към неразкрити транзакции и печалби от криптовалути.

CRA е започнала около 400 одита и разследвания, свързани с криптоактиви, като се фокусира върху данъчния период 2023-2024 г. Тези усилия подчертават ангажимента на агенцията да гарантира спазването на данъчните задължения в разрастващия се пазар на криптовалути.

Противопоставянето на предложеното увеличение на данъка включва опасения от страна на инвеститорите и дружествата относно отрицателното въздействие върху инвестиционните стимули и икономическия растеж. Критиците твърдят, че по-високите данъци върху капиталовите печалби биха могли да обезкуражат инвестициите в акции и криптовалути, което потенциално би забавило иновациите и икономическата експанзия.

В допълнение към предложението за повишаване на данъка, фокусът на CRA върху неразкритите печалби от криптовалути подчертава предизвикателствата при прилагането на данъчното съответствие в бързо развиващото се пространство на дигиталните активи. Генералният директор по съответствието на CRA, Сахил Бехал, подчерта необходимостта от засилено обществено образование относно данъчните задължения, свързани с криптоактивите, за да се подобри процентът на спазване на изискванията.

Като цяло, макар че предложеното увеличение на данъка има за цел да се справи с натиска на жилищния пазар и да увеличи данъчните приходи, то предизвика значителна опозиция поради опасения относно потенциалното му икономическо въздействие и предизвикателствата при прилагането на данъчното съответствие в сектора на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.