Home

САЩ въвежда нови правила за данъчното обалгане на крипто за 2026 година

30.06.2024 7:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ въвежда нови правила за данъчното обалгане на крипто за 2026 година

Платформите за криптовалути скоро ще бъдат изправени пред нови изисквания за отчитане пред Службата за вътрешни приходи (IRS) на САЩ, които ще влязат в сила през 2026 г.

Този ход следва финализирането на разпоредби от IRS и Министерството на финансите на САЩ, с които се изпълнява разпоредба от Закона за инфраструктурни инвестиции и работни места от 2021 г. на администрацията на Байдън.

Започвайки от транзакциите през 2025 г. (година преди въвеждането на новите изисквания), крипто платформите ще бъдат задължени да отчитат печалбите от продажбата на дигитални активи, като използват стандартизиран формуляр 1099, подобен на тези, използвани от традиционните банки и брокерски къщи. Това има за цел да рационализира данъчната отчетност за инвеститорите и да засили надзора за борба с укриването на данъци в сектора на дигиталните активи.

Комисарят на IRS Дани Верфел подчерта значението на тези разпоредби за предотвратяване на злоупотребата с дигитални активи и укриване на облагаеми доходи, като изтъкна ролята им за подобряване на спазването на законодателството в тази високорискова област.

Тези правила обаче се прилагат конкретно за попечителски платформи като Coinbase, които управляват директно клиентските активи. Децентрализираните платформи, които не държат клиентски активи, след лобистки усилия от страна на крипто индустрията, са освободени от тези изисквания за отчитане. Blockchain Association приветства това освобождаване като значително постижение, което подчертава влиянието на индустрията и застъпничеството за общността.

Занапред Министерството на финансите и IRS планират да разгледат задълженията за отчитане на децентрализираните брокери чрез отделен набор от разпоредби, отчитайки развиващия се пейзаж на сделките с дигитални активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Преразглежда ли Китай Биткойн забраната си?

На фона на неотдавнашните дискусии в социалните медии, които предполагат потенциален обрат, позицията на Китай по отношение на Биткойн остава спорна тема в криптовалутната общност.

16.07.2024 6:30 2мин. четене

Очаква ли ни подобрено взаимодействие между банките и крипто сектора?

Финансовите институции в САЩ може скоро да изпитат засилено взаимодействие с компаниите за дигитални активи съгласно ръководството, предложено от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

14.07.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.