НАЧАЛО Други

Чарлз Хоскинсън с интересно изказване за изкуствения интелект

15.05.2024 3:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарлз Хоскинсън с интересно изказване за изкуствения интелект

Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, наскоро се обърна към своите последаователи в X, за да обсъди бързото развитие на изкуствения интелект (AI).

В туит той изрази загриженост, че широко разпространеното развитие на AI размива границите между реалността и фантазията. Това го подтикна да проведе анкета сред последователите си в X, питайки дали трябва да създаде базиран на крипто акаунт в OnlyFans, включващ AI версия на себе си, участващ в различни дейности.

 

В публикация, свързана в туита, Хоскинсън сподели кратък видеоклип в YouTube, включващ генериран от AI в социалните медии и модел на име Айтана Лопес. Айтана, с нейната розова коса и предполагаеми месечни приходи от $11,000, натрупа значителни последователи в Instagram.

Тя обаче е изцяло произведена от испанска рекламна агенция с помощта на AI и Photoshop. Екипът на агенцията стратегизира съдържанието на Айтана, използвайки нейната популярност, за да привлече рекламни марки, особено тези с ограничени бюджети.

Интересът на Хоскинсън към AI се простира отвъд спекулациите относно неговите последици за крипто. През декември 2023 г. той изрази загриженост относно потенциала на измамниците да експлоатират технологията на изкуствения интелект, цитирайки deepfake видео, на което обещава безплатно раздаване на ADA токени.

Той предупреди, че тъй като AI продължава да се подобрява, разграничаването между автентично и измислено съдържание ще става все по-голямо предизвикателство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

Манията по AI напомня на последния крипто балон според нобелов лауреат

Професорът по икономика и нобелов лауреат Пол Ромер предупреди за прекомерния ентусиазъм, свързан с изкуствения интелект (AI), като направи паралел с крипто балона отпреди няколко години.

29.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.