Home

Circle е първата компания за стабилни монети, която получи лиценз съгласно MiCA

02.07.2024 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle е първата компания за стабилни монети, която получи лиценз съгласно MiCA

На 1 юли Джереми Алаир, съосновател и главен изпълнителен директор на Circle, обяви, че компанията му е първият емитент на стабилни монети в Европейския съюз, който е получил регулаторно одобрение съгласно новата рамка на ЕС за пазарите на криптоактиви (MiCA).

USDC и EURC на Circle вече са в съответствие с новите регулации, като по този начин се преодоляват опасенията, че на инвеститорите може да се наложи да осребрят своите стабилни монети или да преминат към други дигитални активи, за да се съобразят с изискванията.

Алер също така разкри, че Circle е избрала Франция за своя европейска централа, позовавайки се на прогресивната позиция на страната по отношение на регулирането на дигиталните активи и силните взаимоотношения на Circle с френския орган за пруденциален надзор и преструктуриране (ACPR).

Разсъждавайки върху значението на този регулаторен етап, Алер отбеляза историческия характер на цялостната рамка на ЕС за дигиталните активи. Той подчерта как концепцията за криптовалутите се е развила от нишови кръгове до това да бъде призната и регулирана от основните глобални закони.

В очакване на MiCA няколко борси актуализираха своите политики за стабилни монети. През юни Uphold обяви, че ще извади от списъка шест стабилни монети за европейските си потребители, включително Tether, Dai, TrueUSD, Gemini Dollar, Pax Dollar и Frax Protocol.

Bitstamp също извади от списъка стабилната монета EURT на Tether, а Binance прие стратегия “само за продажба” за някои стабилни монети на европейския пазар, като ги обозначи като отговарящи или неотговарящи на изискванията и ограничи някои функции за европейските клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Преразглежда ли Китай Биткойн забраната си?

На фона на неотдавнашните дискусии в социалните медии, които предполагат потенциален обрат, позицията на Китай по отношение на Биткойн остава спорна тема в криптовалутната общност.

16.07.2024 6:30 2мин. четене

Очаква ли ни подобрено взаимодействие между банките и крипто сектора?

Финансовите институции в САЩ може скоро да изпитат засилено взаимодействие с компаниите за дигитални активи съгласно ръководството, предложено от Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC).

14.07.2024 19:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.