Home

Хонконг актуализира крипто законите с цел да се превърне във финтех център

04.07.2024 16:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг актуализира крипто законите с цел да се превърне във финтех център

Финансовите регулатори на Хонконг преразглеждат законите за криптовалутите, за да стимулират иновациите и да осигурят защита на инвеститорите, с цел градът да се превърне във водещ финтех център.

Министърът на финансите Кристофър Хуей подчерта ангажимента на правителството за непрекъснато актуализиране на крипто регламентите, за да се отрази развитието на пазара и да се отговори на опасенията, че се задушават иновациите или не се защитават инвеститорите.

Настоящият фокус на регулаторния подход на Хонконг е да балансира растежа на пазара със защитата на инвеститорите. Неотдавнашните коментари на Хуи разкриват, че правителството планира да адаптира регулациите, ако е необходимо, за да насърчи иновациите, като същевременно управлява пазарните рискове и волатилността.

Неотдавнашно парламентарно проучване разкри, че има стремеж към ускоряване на процеса на лицензиране на криптоактиви и облекчаване на правилата за посредниците, които ги разпространяват. Хуей увери, че лицензираните субекти могат да разпространяват крипто продукти с просто регулаторно уведомление, заобикаляйки по-сложните модификации за лицензиране.

Въпреки тези усилия, предизвикателствата продължават да съществуват. Няколко големи световни борси, включително OKX и Gate.io, оттеглиха заявленията си за лицензиране поради строгите срокове, наложени от Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC). Съгласно новите разпоредби всички платформи за търговия с криптовалути трябва да си осигурят лиценз до 1 юни.

Преди тези промени SFC беше издала предупреждения на компании, участващи в неразрешени дейности с виртуални активи, включително Tokencan за подвеждащи практики, VBIT Exchange за работа без лиценз и HKD.com Corporation за измама на инвеститорите.

Развиващите се крипто регламенти на Хонконг отразяват стратегическите усилия за балансиране на иновациите със защитата на инвеститорите, като целта е да се насърчи сигурна и динамична финансова екосистема, тъй като градът се стреми да се превърне във финтех лидер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.