Home

SEC продължава с натиска върху крипто компаниите – ето коя е новата им цел

05.07.2024 12:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC продължава с натиска върху крипто компаниите – ето коя е новата им цел

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) засили контрола си върху крипто сектора, като този път се насочи към дружествата за рисков капитал.

Според DL News, SEC разследва подобни компании за предполагаема продажба на нерегистрирани ценни книжа. В подкаста Unchained, Ари Пол, главен оперативен директор на BlockTower Capital, заяви, че действията на SEC са насочени към установяване дали фирмите за рисков капитал работят като дилъри на нерегистрирани ценни книжа.

Пол отбеляза, че тези разследвания отразяват нарастващия натиск на Комисията върху индустрията на дигиталните активи под ръководството на председателя Гари Генслер.

Той спомена, че някои от тях участват в практики, подобни на търговия с ценни книжа, като сключват предварителни споразумения за търговия с крипто проекти, с което нарушават законите за ценните книжа.

Пол обясни, че преди даден крипто проект да пусне свой токен, той често сключва споразумения с маркет мейкъри или дружества за рисков капитал, като продава токени със значителна отстъпка в замяна на промотиране. Той оприличи практиките на тези дилъри на ценни книжа, описвайки ги като съмнителни “pump-и-dump” схеми.

Под ръководството на Генслер SEC вече предприе правни действия срещу големи крипто борси като Coinbase, Kraken и Binance, обвинявайки ги в предлагане на нерегистрирани ценни книжа. Освен това Комисията се насочи към DeFi сектора, като на 28 юни заведе дело срещу Consensys за предполагаемо извършване на продажби на нерегистрирани ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.