НАЧАЛО Регулации

Камарата на представителите на САЩ гласува против крипто политиката на SEC

09.05.2024 13:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Камарата на представителите на САЩ гласува против крипто политиката на SEC

В сряда Камарата на представителите на САЩ гласува резолюция, с която отхвърли насоките на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) за отчитане на криптовалути, известни като "Счетоводен бюлетин № 121" (SAB 121).

Това ръководство беше доста критикувано от индустрията на криптовалутите и републиканските законодатели за това, че възпира банките да обслужват крипто клиенти. Въпреки това президентът Джо Байдън заяви намерението си да наложи вето на резолюцията, ако тя достигне до бюрото му.

SAB 121 беше въведен, за да се изясни счетоводното третиране на криптоактивите, като насочи банките да отчитат дигиталните токени на клиентите в балансите си, което може да доведе до значителни капиталови разходи. Насоките обаче се сблъскаха с отпор заради начина на работа с него и въздействието му върху банките.

Републиканецът Майк Флуд, вносител на резолюцията, разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер за това, че е използвал насоките, за да ограничи участието на големите банки в сектора на дигиталните активи, без да се консултира с банковите регулатори.

Президентът Байдън защити SAB 121, като се позова на необходимостта от справяне с технологичните, правните и регулаторните рискове, които са навредили на потребителите. Въпреки противопоставянето на Байдън, резолюцията беше приета в Камарата на представителите с подкрепата както на демократите, така и на републиканците.

Критиците на SAB 121 твърдят, че насоките се отклоняват значително от традиционните банкови регулации и подкопават процеса на създаване на правила. Въпреки това някои демократи, включително републиканецът Максин Уотърс, смятат, че резолюцията е свръхреакция и може да застраши необходимите разкрития за криптовалутите, посочени в ръководството.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.