НАЧАЛО Други

Какво следва ако Genesis фалира? – основателя на 3AC

януари 6, 2023 11:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво следва ако Genesis фалира? – основателя на 3AC

Проблемът с Digital Currency Group (DCG) и Genesis продължават и изглежда Биткойн тръста на Grayscale ще усети някои от тях.

По-голямата част от опасенията бяха изразени около способността на DCG да бъде в състояние да изплати дълга си към Genesis, която дължи на кредиторите значителна сума пари. 

Темата коментира и съоснователят на фалиралия крипто хедж фонд Three Arrow Capital (3AC) Су Джу. 

Джу предвижда тъмни времена за Genesis

Главният изпълнителен директор на 3AC подробно описа в Twitter своята гледна точка спрямо DCG. Той смята, че FTX и DCG, компанията майка на Genesis, са заговорничили, за да атакуват LUNA, чийто спад в крайна сметка доведе до краха на неговия хедж фонд.

Той обвини Genesis, че са продължили да приемат депозити от инвеститорите още шест месеца, въпреки че са знаели, че са неплатежоспособни. Джу очаква криптозаемодателят да подаде молба за обявяване в несъстоятелност.

Той смята, че кредиторите ще тласнат компанията към фалит. 

През последните няколко седмици се появиха опасения за състоянието на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), след като новината за несъстоятелността на Genesis стана публично достояние. Досега фондът успява да се задържи и според информацията държи над 600, 000 BTC в своята попечителска услуга.

Kакво ще се случи ако Genesis обяви несъстоятелност?

Съобщава се, че Genesis дължи на Gemini над $900 милиона, които принадлежат на потребителите на Gemini Earn – програма за трупане на доходност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн може да е сериозна възможност в момента, твърди анализатор


Потребителите на борсата вече настояват за своите средства, а срещу братята Уинкълвос е подаден съдебен иск. Така че, за да може Gemini да върне средствата на своите потребители, тъй като те са били предоставени на Genesis, може да се наложи да принуди криптозаемодателя да обяви фалит.

Ако Genesis подаде молба за обявяване в несъстоятелност, ще трябва да ликвидира активите на DCG, която според съобщенията дължи на криптозаемодателя над $1.6 милиарда, въпреки че главният изпълнителен директор на групата Бари Силбърт отрече това.

Независимо от това, ликвидацията на активите на DCG ще засегне GBTC, тъй като тя също ще трябва да ликвидира позицията си в Биткойн тръста. Като се има предвид, че DCG е голям инвеститор във фонда, това би могло да задълбочи и без това голямата отстъпка, с която тръстът се търгува в момента. 

На този етап обаче всичко това остава в сферата на спекулациите. Трябва да изчакаме, за да видим как ще се развие всичко това, но със сигурност може да се каже, че на криптопазара му предстои още една интересна година. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене