НАЧАЛО Други

Трябва ли Grayscale да възобновят обратното изкупуване?

декември 7, 2022 17:44 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Трябва ли Grayscale да възобновят обратното изкупуване?

За да проучи потенциални злоупотреби с управлението и конфликти на интереси, хедж фондът Fir Tree подава иск срещу Grayscale за информация относно водещия продукт на компанията Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

В подадената на 6 декември молба до Канцлерския съд на щата Делауеър (Court of Chancery) Fir Tree възнамерява да използва информацията, за да окаже натиск върху Grayscale да намали таксите и да възобнови обратното изкупуване, за да се справи със значителната отстъпка, с която се търгува в сравнение с притежаваните от фирмата BTC.

В своето заявление базираният в Ню Йорк хедж фонд мениджър разкрива, че около 850,000 инвеститори на дребно са били „ощетени от недружелюбните за акционерите действия на Grayscale„.

Освен това хедж фондът се опитва да блокира плановете на Grayscale да превърне своя Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) на стойност $10.7 милиарда в спот ETF, което той се опитва да направи многократно в продължение на няколко години без успех.

Адвокатите на Fir Tree, попълвайки жалбата, заявиха:

Тази стратегия вероятно ще коства години в съдебни спорове, милиони долари за правни такси, безброй часове загубено време на ръководството и добра воля с регулаторните органи. През цялото време Grayscale ще продължи да събира такси от намаляващите активи на тръста.

Текущо състояние на Биткойн тръста на Grayscale

Проследяващите данни показват, че GBTC се търгува с 43% отстъпка от нетната стойност на активите (NAV) на базовия си дигитален актив – BTC.

Основанието за този процент е, че повечето притежатели на GBTC разполагат с ограничени средства за продажба на позициите си, така че в крайна сметка са принудени да продават на други участници на пазара, тъй като не съществуват условия за обратно изкупуване на средствата им в криптовалута или фиат.

Тези предизвикателства, свързани с обратното изкупуване, са едно от основните оплаквания на Fir tree – хедж фондът я описа като „самоналожена“ структура, която помага на Grayscale да поддържа прекомерните си печалби.

Реакция на Grayscale на съдебния иск

Grayscale потвърди ангажимента си да преобразува средствата в ETF, защото това е единственият начин, по който може да отговори на оплакванията на Fir Tree.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е безценен за щата Тексас – американски сенатор


Grayscale е решила да преобразува GBTC в ETF с разрешението на ключови регулаторни органи на Съединените щати.

По думите на Grayscale:

Оставаме 100% ангажирани с преобразуването на GBTC в ETF, тъй като сме твърдо убедени, че това е най-добрата дългосрочна продуктова структура за GBTC и нейните акционери. В Grayscale нашата мисия е да помогнем на инвеститорите да получат достъп до постоянно развиващата се крипто екосистема чрез познати, сигурни и прозрачни инвестиционни инструменти. Ние уважаваме мнението на нашите акционери и оценяваме прякото взаимодействие с тях по отношение на детайлите на нашите продуктови структури и оперативен модел.

Междувременно Genesis все още не е получила търсените $1 милиард

Твърди се, че свързаното с Grayscale дружество Genesis дължи най-малко $1.8 милиарда на своите кредитори.

В стремежа си да предотврати евентуална съдебна битка с пламенните си кредитори Genesis, в опит да набере капитал, е ангажирала услугите на инвестиционната банка Moelis & Company, за да й помогне да оцени алтернативите, които може да включват обявяване в несъстоятелност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене